Fra en tidligere eritreisk demonstrasjon på Sergels torg i Stockholm. Foto: Janerik Henriksson / NTB

Document har tidligere omtalt de rene krigstilstander mellom stammer og klaner av eritreiske migranter i Sverige og Norge. Denne helgen braket det løs også i Danmark.

Det er ikke bare Norge og Sverige som er blitt åsted for slagsmål og tumulter mellom grupper av eritreiske migranter.

Denne helgen opplevde Danmark det samme, og det i et omfang som gjorde at politiet måtte rykke ut med store mannskaper. Flere tiltalls eritreere ble pågrepet og kjørt i arresten.

Opptøyene fant sted på den danske øya Amager, som tradisjonelt er populær blant danske sportsentusiaster og naturelskere.

Lørdag ble området altså omgjort til en krigssone, da eritreiske innvandrere med ulike syn på hjemlandets kommunistiske diktaturregime støtte sammen i et rasende oppgjør.

Samnytt omtaler saken.

Rundt 60 eritreiske innvandrere ble arrestert. De er mistenkt for blant annet grovt hærverk, ordensforstyrrelse og vold mot offentlig tjenestemann (det ble kastet stein på politiet, slik det også ble i Bergen i Norge under tilsvarende hendelser).

Også her skal det ha vært en eritreisk fest som gikk av hengslene og utartet nærmest til en mindre borgerkrig mellom motstridende grupper.

Etter hendelsene ble politistyrker igjen på stedet for å passe på bråket ikke fortsatte og at slagsmålene ikke blusset opp igjen.

En talsperson for  dansk politi bekrefter  at motivet er den samme politiske konflikten som har gitt opphav til lignende scener i Sverige og Norge den siste tiden, og at de forbereder seg på store slagsmål.

Danmark har heller ikke vært helt forskånet for slikt som dette tidligere. I fjor brøt det ut enda større kamper og enda mer spetakkel i forbindelse med et eritreisk kulturarrangement i København.

Slik atferd ser ut til å ha blitt en ny «tradisjon» for eritreere med tilhold i Europa.

Også lenger sør i Europa var helgen delvis preget av at eritreiske migranter skapte bråk og opptøyer. I Opfikon i Sveits gikk det temmelig hardt for seg, da de samme gruppene av motstridende eritreere føk i tottene på hverandre. Her ble hele 12 personer skadet, hvorav 7 alvorlig. En av de skadde var en 21-åring kvinne som er talsperson for en av grupperingene.

Man ser stadig oftere at grupper av innvandrere tar med seg hjemlige konflikter, til og med kriger, til det som skal være deres nye hjemland i Europa. Det kan være både religiøse, politiske og klanrelaterte konflikter.

Nettopp eritreerne har i senere tid vært blant de verste med tanke på å skape trøbbel og uro i europeiske land.

Les også: 

Helgheim (FrP) om eritreer-bråket: Viser at norsk asylpolitikk er naiv og feilslått

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.