Politiet rykket ut. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB

Politiet rykket fredag ettermiddag ut til et større slagsmål på Moa kjøpesenter i Ålesund. 15–20 personer skal være involvert. En butikk måtte stenge dørene.

Det var på selveste Black Friday, den store shoppingdagen, at det braket løs med et masseslagsmål på Moa kjøpesenter i Ålesund.

– Situasjonen er uavklart, men vi fikk melding om at en person skal ligge på bakken, og en ambulanse er sendt til stedet. Vi holder på å skaffe oss oversikt over situasjonen. Det forteller operasjonsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Han forteller at de involverte er fra 40 år og nedover. Men noe mer informasjon enn dette vil han ikke dele om deltakerne i slagsmålet.

Det oppsto et voldsomt kaos, og tumultene skal ha gått utover butikker på senteret, melder NTB videre.

– En brillebutikk har fått en del skader og måtte stenge på grunn av veltede og knuste reoler.

Politiet fikk den første meldingen om slagsmålet klokken 17.13.

Amfi Moa er et av Norges største kjøpesentre med vel 200 butikker.

Dager som Black Friday har også tidligere vært forbundet med bråk og spetakkel, blant annet på det store Outlet-senteret i Vestby sør for Oslo. Bråket oppstår gjerne i forbindelse med kø og trengsel, med knuffing og krangel som resultat.

Om bråket skyldes krangel knyttet til salget og shoppingen, eller om det er noe gjengrelatert som ligger bak, det er ikke opplyst.

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.