Putin kaller den drepte georgieren for en banditt. Drapet har skapt knute på tråden Berlin-Moskva. Foto: John Macdougall og Yuri Kadobnov/AFP/Scanpix

To tyske diplomater blir utvist fra Russland få dager etter at Tyskland erklærte to russiske diplomater i Berlin som uønsket.

Samtidig er Tysklands ambassadør til Moskva kalt inn på teppet av det russiske utenriksdepartementet. Det opplyser kilder i departementet til russiske nyhetsbyråer.

Ambassadøren, Geza Andreas von Geyr, ville selv ikke kommentere saken da han torsdag forlot utenriksdepartementet i Moskva.

– Dere kommer til å finne ut alt via offisielle kanaler, sa han.

Den diplomatiske feiden er knyttet til drapet på en georgisk statsborger i sentrum av Berlin i august. Ifølge tyske medier mistenker tyske myndigheter at Russland er innblandet i drapet, som skjedde i en park midt på dagen.

Mannen skal tidligere ha kjempet mot russiske styrker i Tsjetsjenia. Han beskrives som muslim med tsjetsjenske røtter.

Tyskland begrunnet utvisningen av de to russiske diplomatene i forrige uke med at Russland ikke samarbeidet om drapsetterforskningen.

Det var ventet at Russland kom til å svare på utvisningen av de to russiske diplomatene med samme mynt, så utvisningen av to ansatte ved den tyske ambassaden i Moskva kommer ikke om en overraskelse.

President Vladimir Putin kalte denne uken den drepte georgieren for en banditt.