Etter at mannen som er siktet for overlevering av sensitivt materiale på Villa Paradiso på Torshov ble pågrepet, er en russisk diplomat utvist fra Norge. Fredag ble den norske ambassadøren i Moskva innkalt til møte i det russiske utenriksdepartementet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Den norske ambassadøren i Moskva måtte fredag møte hos det russiske utenriksdepartementet etter utvisningen av en russisk diplomat fra Norge.

Innkallingen kommer etter at Norge i forrige uke utviste en russisk diplomat etter pågripelsen av en nordmann som nå er siktet for spionasje.

Russland protesterte på utvisningen og den russiske ambassaden i Oslo mente Politiets sikkerhetstjeneste (PST) hadde anholdt diplomaten uten grunn.

– Bilen til den norske ambassadøren ble observert utenfor Utenriksdepartementet fredag morgen, skriver det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Norsk UD vil ikke kommentere møtet, skriver VG.

 

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.