Norges ambassade i Moskva. Foto: Berit Roald / NTB

De ti norske diplomatene som er erklært uønsket i Russland, får én uke på seg til å forlate landet.

Det var onsdag Norge fikk beskjed om at ti diplomater ved ambassaden i Moskva må forlate Russland. Dette skjer kort tid etter at Norge utviste 15 personer ved Russlands ambassade i Oslo.

– Russerne har gitt oss samme type frist som de fikk i Oslo, altså en uke, sier Norges ambassadør til Russland, Robert Kvile, til NRK.

NTB melder om saken.

– Det er tungt for de som må reise, det er tungt for oss som blir igjen og det er tungt for de lokalansatte som må se 10 av 19 reise hjem til Norge, sier han.

Ambassadøren presiserer at ambassaden vil bestå selv om noen ting på nedprioriteres, men han vil ikke si noe om hva slags funksjoner de ti diplomatene som nå er utvist, hadde på ambassaden.

I en uttalelse fra russisk UD heter det at diplomatene er utvist som et «gjengjeldelsestiltak» etter at Norge utviste 15 russiske diplomater tidligere denne måneden.

Mange hadde ventet at russerne ville utvise minst like lange som Norge utviste fra Oslo.

Men samtidig har Norges Russlands-ambassade vesentlig lavere bemanning enn Russlands ambassade i Norge. Det trengs en viss kritisk masse av personale for overhodet å kunne være til stede med en fungerende ambassade.

Les også: 

Ti norske diplomater utvist fra Moskva

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.