En 50 år gammel tysk togfører ble angrepet av en 15 år gammel afghansk statsborger på Lauter jernbanestasjon i delstaten Sachsen i det østlige Tyskland onsdag kveld. Dette melder Remix News.

I følge en lokal politirapport forsøkte togføreren å gripe inn i en konflikt mellom to passasjerer da han ble overfalt og slått kraftig av to personer.

Opptak som sirkulerer på sosiale medier fra en annen passasjer om bord i toget, viser at togføreren ble slått og sparket i hodet mens han lå på bakken ved siden av stasjonsplattformen før de to angriperne stakk fra stedet.

Offeret ble ført av ambulanse til et lokalt sykehus for behandling. Hans tilstand er ikke kjent.

Øyenvitner ga myndighetene en beskrivelse av angriperne. En mistenkt ble identifisert som en 15 år gammel afghansk statsborger. Den andre angriperen er hittil ikke blitt identifisert. Begge personene er fortsatt på frifot.

Bussjåfører og togpersonell har vært ofre for en rekke angrep i Tyskland de siste årene. Migranter har vært involvert i et stort antall av disse hendelsene. I fjor slo to nigerianere en tysk togkonduktør bevisstløs i byen Essen. Samme år ble en tysk billettkontrollør knivstukket av en syrisk migrant som hadde nektet å kjøpe billett.

Flere andre høyprofilerte forbrytelser har også skjedd på offentlig transport. I januar i år ble en syrer arrestert for å ha kastet ei tysk skolejente på togskinner i Nordrhein-Westfalen.

Afghaner voldtok 11-åring, slapp straff: – Denne dommen er en skandale

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

Tyskland: Utbredt seksuell trakassering av kvinner i offentlige svømme­basseng og badehus

Tysk politi vil ha en slutt på basseng-slagsmål

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.