I Tyskland er en tenåring død etter at omkring 15 arabere skal ha slått og sparket ham til han var hjernedød. Dette melder Remix News.

Den 16 år gamle Filipp S. ble slått i koma av en gjeng med ungdommer i en skatepark i byen Meinerzhagen. Han er nå død etter at respiratoren hans ble slått av av medisinsk personell.

Det er uklart hva som utløste den fatale slåsskampen den 30. januar. Filipp S. skal angivelig ha gått inn for å bryte opp et slagsmål da han ble angrepet.

Filipps bror Wilhelm S. sier til avisen Bild at en gruppe på 15 personer av arabisk opprinnelse kom i krangel med tre av Filipps russiske og ukrainske venner. Disse gruppene skal ofte ha vært i konflikt med hverandre.

«Filipp grep inn for å bryte opp slagsmålet. De arabiske ungdommene slo ham først i ansiktet. Da han lå på bakken, skal de ha fortsatt å slå ham. Jeg frykter at kjeltringene vil forbli ustraffet fordi de alle skal være mindreårige», uttaler broren.

Etterpå flyktet angriperne og etterlot Filipp S. med livstruende skader. 16-åringen ble fraktet til sykehus, hvor legene diagnostiserte gutten som hjernedød. Han ble holdt kunstig i live i ni dager, før medisinsk behandling ble avsluttet.

Bild melder at noen gjerningsmenn er identifisert og at de alle fortsetter å gå på skolen. Hvis angriperne var mindreårige, vil identiteten deres trolig aldri bli avslørt, og det er usannsynlig at noen av dem vil sone i fengsel.

Filipp S. var den yngste av 11 barn, og hans familie var fra Kasakhstan.

Carsten Stahl i Berlin jobber på skoler med lærere og elever når mobbing har forekommet. Stahl sier at «Det jeg hadde fryktet i årevis, skjedde med Filipp. Unge mennesker blir mer og mer aggressive, og det vil komme flere hendelser som dette».

Minst 7000 tyske kvinner har vært ofre for seksuelle overgrep fra migranter siden 2015

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.