Virale opptak av en hvit belgisk tenåring som blir brutalt slått av en gjeng og tvunget til å kysse føttene til angriperne hans, har fremkalt sterke reaksjoner fra motstandere av masseinnvandring.

Den urovekkende videoen som blir sirkulert på sosiale medier, skal vise en forsvarsløs hvit tenåring ydmyket og mishandlet av ei gruppe jevnaldrende. Offeret blir beordret til å knele foran angriperne, som setter føttene foran munnen hans og roper: «Kyss! Kyss!»

Offeret blir tvunget til å kysse føttene til flere angripere, før han ble slått og sparket i hodet mens han ligger på bakken.

Ifølge avisen Brabants Dagblad fant hendelsen sted ved en idrettshall i den belgiske kommunen Zelzate, like ved den nederlandske grensen. Opptakene skal ha blitt filmet 11. august.

«Det gjelder et mindreårig offer. De mistenkte ser også ut til å være jevnaldrende», uttaler en talsperson for politiet til lokale medier.

Videoen har utløst en sterk reaksjon fra lokale politikere og det bredere konservative samfunnet over hele Europa.

Tom Van Grieken, lederen av det nasjonalistiske partiet Vlaams Belang i Belgia, kalte scenene «motbydelige» og spurte sine følgere: «Er dette virkelig samfunnet du ønsker å leve i? Tid for lov og orden. Tid for Vlaams Belang!»

«Marokkanske immigranter ydmyker og tvinger en belgisk gutt til å kysse føttene deres. Det ser ut til at ‘multikulturalisme’ ikke går helt bra i Europa», kommenterte den franske forfatteren Emmanuel Rincón om hendelsen.

Videoen har blitt sett på X, tidligere kjent som Twitter, hundretusenvis av ganger.

Luc Van Waesberghe, fungerende ordfører i Zelzate, utstedte fredag ​​et spesielt dekret der politiet midlertidig kan utføre identitetskontroller av ungdom mellom 10 og 18 år uten spesifikke grunner. Dette kommer etter at det har dukket opp bilder av alvorlig trakassering. Det ble filmet to forskjellige hendelser der unge mennesker ble slått og mishandlet av en gjeng. Hendelsene fant sted på busstasjonen eller i nærheten av Zelzate idrettshall. Det sies at dette er «gjenger» av mindreårige ungdommer som plager nabolaget.

Såkalte fornedringsran, stort sett av hvite ofre, er blitt et betydelig problem i flere europeiske land. De stadig flere ranene i Sverige der ofrene grovt fornedres av ranerne, begås som oftest av innvandrere.

Faktum er at det er uvanlig at hvite ungdommer aktivt angriper eller raner ungdommer med mørkere hudfarge. Det motsatte er derimot svært utbredt, i Norge og i andre europeiske land.

En undersøkelse tok for seg alle dommer avsagt i Oslo tingrett i 2021, i straffesaker der tiltalte var under 18 år på gjerningstidspunktet (U18saker). Når det gjelder etnisk opprinnelse skriver rapporten: «I ranssakene er det kun et fåtall av sakene der det ikke er etnisk norske gutter som er ransofre».

Arabiske innvandrere får milde straffer etter tortur og fornedring av svensk gutt

Svensk gutt utsatt for fornedringsran av «tre unge karer»

Ber om strengere straff for fornedringsran

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.