Sverige har i mange år opplevd en bølge av såkalte fornedringsran. Dette er ran eller overfall der motivet ikke kun ser ut til å være penger, men minst like mye rituell ydmykelse og fornedrelse av offeret. Dette er som oftest saker der innvandrere fra Midtøsten eller Afrika er gjerningsmenn, og etniske svensker er ofre.

Nå er to innvandrere fra Midtøsten nok en gang dømt til svært milde straffer i en slik torturlignende sak. Dette melder Fria Tider.

I juli 2022 møtte en svensk tenåring to innvandrere og en svenske utenfor Lidl i Jönköping. Han trodde de skulle bli vennene hans og at de skulle ta en biltur sammen for å «chille».

En av innvandrerne foreslo at de skulle dra ut til Rogbergasjön like utenfor Riddersberg. På vei dit stoppet bilen ved en skogsvei. Alle fire satt i bilen ei stund og røykte sigaretter. Plutselig tok en av immigrantene et kvelertak med armen rundt halsen på offeret, men avfeide så det hele som «bare en spøk».

De to innvandrerne i baksetet gikk deretter ut av bilen og begynte å snakke arabisk til hverandre, sier fornærmede i avhør. Da de så satte seg inn i bilen igjen, tok den samme personen som kvalte offeret en kniv, satte den mot strupen hans og sa: «Jeg skal drepe deg».

De to immigrantene tvang ham deretter ut av bilen, ba ham ta av seg klærne og tok mobiltelefonen hans. Han gjorde som de sa.

Mannen med kniven holdt den mot strupen på fornærmede og deretter dro de ham ned på bakken og begynte å slå ham og sparke ham, mot hode og kropp. Det nakne offeret var så redd at han ufrivillig tømte tarmene sine.

Duoen rispet ham på ryggen med en pinne som var omtrent 30–40 cm lang. De rispet ham også på ryggen med kniven og slepte ham rundt.

Deler av torturen ble filmet. I videoen høres noen rope: «Dans macarena!»

Overgrepet ble anslått å ha vart rundt 20 til 30 minutter. Offeret opplyser at den tredje personen, svensken, sto utenfor og så på, men gjorde ikke noe aktivt.

«Forteller du dette til noen, blir det problemer for familien din», sa den unge mannen med kniven.

De ba deretter offeret om å løpe inn i skogen, noe han gjorde, og hørte bilen kjøre bort. Offeret klarte til slutt å komme seg til et bebodd hus hvor han fikk tilkalt hjelp.

De to innvandrerne er i dag henholdsvis 18 og 17. Men fordi de skal ha vært under 18 år da forbrytelsen ble begått, slipper de unna med svært milde straffer.

18-åringen er dømt til ett års ungdomstilsyn for tyveri av transportmiddel og grov vold.

17-åringen mottar ungdomsomsorg for grove overgrep, tyveri av transportmiddel, ulovlig kjøring, brudd på trafikkreglene, fyllekjøring, lettere narkotikalovbrudd og uforsiktighet i trafikken.

Svensken som satt i bilen ble siktet for medvirkning til et særdeles grovt overgrep, men ble frifunnet da det ikke var bevis for at han deltok i overgrepet.

Begge de domfelte har fått innvilget svensk statsborgerskap. De kan derfor ikke utvises etter dagens svenske lovgivning.

Ukrainsk mann skubbet i iskaldt vann av gjeng, sier det er «for mange» arabere i Sverige

Svensk politi-inspektør: Fornedringsranene skyldes for stor asylinnvandring

Når ransofre fornedres handler det ikke om økonomi, men om status og makt

Svensk gutt utsatt for fornedringsran av «tre unge karer»

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.