I stadig mer muslimskdominerte Malmö, hvor innfødte svensker allerede er et krympende mindretall, flytter mange hvite familier ut av byen. De som forlater Malmö oppgir blant annet kriminalitet og utrygghet som grunner til å reise derfra.

Selv om det er krig i Ukraina opplever også ukrainere at Sverige ikke lenger er et trygt land. Samnytt beskriver hvordan en ukrainsk mann i Malmö fryktet for sitt liv da han ble angrepet av en gjeng innvandrere fra Midtøsten.

Fem menn med arabisk bakgrunn er siktet for å ha dyttet den ukrainske mannen ned i vannet på en kald vinterkveld. De lo og filmet seg selv under ugjerningen.

Mannen jobber som lastebilsjåfør for et polsk transportfirma. Seint på kvelden 22. november 2022 var han i Sydhamnen i Malmö for å prøve fiskelykken. Noen arabiske menn stoppet da opp og spurte ham om noe han ikke forstod. Han viste fram de ti fiskene han hadde klart å fange så langt, deretter fortsatte han å fiske.

En bil med enda et par arabere ankom. Plutselig kjente den ukrainske fiskeren et hardt dytt i ryggen. Sjokkert ble han skubbet ut og landet i det kalde vannet.

Etterlatt på kaia stod en gjeng med arabiske menn og lo ukontrollert. En av dem filmet angrepet med sin mobiltelefon. Deler av hendelsesforløpet fanges også opp på film av den ukrainske lastebilsjåførens dashbordkamera.

Mannen kjempet for livet i vannet. Han kjente hvordan de tykke, våte klærne hans gjentatte ganger trakk ham under vannoverflaten. Han skrek desperat etter hjelp. Det var ingen stige på stedet til å klatre opp igjen med.

Noen av araberne hjalp ham til slutt med å klatre tilbake på kaia. De etterlot ham deretter tilsynelatende livløs på kaikanten og forsvant i bil.

Tre vitner som hadde hørte ropene hjalp heldigvis den nedkjølte mannen. Blant disse var en svensk mann på den andre siden av kaia, som ringte politi og ambulanse.

Innen ambulansen kom hadde offeret fjernet det meste av de våte, kalde klærne og prøvde å varme seg i førerhuset på lastebilen. Han var sterkt nedkjølt. Ved kontroll var kroppstemperaturen hans bare 34 grader, noe som er klassifisert som hypotermi.

En politimann målte temperaturen på vannet til åtte grader.

Bilen med de fem araberne kan lokaliseres ganske raskt, og alle blir arrestert. I politiavhør forklarte de muslimske innvandrerne at de bare kjørte rundt i Malmö. Tanken med handlingene deres var å «ha det gøy».

«Jeg ser nå at det ble et for hardt trøkk. Jeg hadde ikke tid til å holde ham og det var derfor det skjedde». Dette sier Hussein Fakhir Ayyal Al-Rubaye, som skubbet den ukrainske mannen, i politiavhør. I følge Samnytt er Al-Rubaye tidligere dømt for gjentatte forbrytelser i Sverige. Da han fikk svensk statsborgerskap i 2018 var han allerede en dømt forbryter.

De fem tiltalte mennene kommer alle fra Midtøsten. Fire av dem er fra Irak, og en er fra Syria. Alle er kommet til Sverige etter 2007, og alle har fått svensk statsborgerskap.

Ingen av de fem innrømmer kriminalitet. De innrømmer likevel de faktiske omstendighetene og at den ukrainske mannen ble skubbet ut i vannet.

«Det var ikke vår intensjon å dytte mannen», sier Mustafa Waleed Khalid.

«Det var ikke meningen å le», sier Fadhil Tareq Abdulrazzaq Al-Hilo, som filmet alt med mobilkameraet sitt.

Nå er de fem araberne siktet for grov vold. Ifølge aktor mishandlet de sammen den ukrainske lastebilsjåføren ved å dytte ham ut i det kalde vannet. De utsatte ham for livsfare og viste «spesiell hensynsløshet og brutalitet».

Når politiet i avhør spør ukraineren om han hadde tenkt å hevne seg på mennene, forteller han at han kanskje hadde gjort det hvis dette hadde skjedd i Ukraina, men at det er «for mange» arabere i Sverige.

Hvit flukt fra Malmö akselererer

Mange ukrainske flyktninger forlater Sverige

Ukrainske flyktninger vil ikke til Sverige: «Mafialand»

Ukrainske kvinner vil ikke til Sverige: – For mange voldtekter

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Svenske imamer. Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.