Tre syriske innvandrere er siktet for gjengvoldtekt av ei mindreårig svensk jente. Dette melder Samnytt og Fria Tider.

To 17 år gamle tvillinger og en 18-åring – alle fra Syria – er siktet for grov voldtekt av ei mindreårig jente på et offentlig toalett i Linköping. Gruppevoldtekten ble begått 18. september 2022 i Linköpings bypark Trädgårdsföreningen.

Ifølge tiltalen skal de tre araberne ha byttet på å voldta jenta. Aktor mener at forbrytelsen skal vurderes som grov fordi tre personer overfalt fornærmede. Gjerningsmennene låste dessuten døra til toalettet for å hindre offeret fra å rømme.

En av tvillingene bet offeret i brystet. Den andre instruerte broren «i hvordan deler av voldtekten skal gjennomføres», heter det i søksmålet.

En av voldtektsmennene filmet og tok bilder av jenta mens hun ble voldtatt. Det betyr at han i tillegg til grov voldtekt også er siktet for barnepornografi.

Jenta ble «forårsaket skade, smerte, rødhet og blødning» fra gjengvoldtekten.

Alle de tiltalte er fra Syria, men kom til Sverige under den store migrantbølgen. Ifølge Skatteetaten fikk de svensk statsborgerskap i mai og juni 2022.

Til tross for at de har fått tildelt svensk pass trenger alle de tre tiltalte gjerningsmennene tolk på arabisk. Ettersom de nå er blitt svenske statsborgere, er det derimot umulig å utvise dem med dagens svenske lovverk.

Hovedforhandlingen i saken skal holdes i Linköping tingrett i januar 2024.

Dette er den andre gjengvoldtekten i Linköping som har blitt behandlet av tingretten det siste halvåret. I september ble tre somaliske menn i 20-årene dømt til fem års fengsel hver for blant annet å ha voldtatt ei 16 år gammel jente i Linköping. Også i denne saken er gjerningsmennene blitt svenske statsborgere.

Sverige: Syrer voldtok 13-åring til hun «blødde voldsomt fra kjønnsorganene»

Nesten tre av fire kriminelle dømt til utvisning til Syria blir værende i Sverige

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.