Statsadvokaten i Belgia etterforsker en gruppevoldtekt av ei 14 år gammel jente i Kortrijk i den belgiske provinsen Vest-Flandern, ikke langt fra grensen til Frankrike. Dette melder The Daily Mail.

Gjengvoldtekten av den unge jenta skal ha blitt utført av ti andre mindreårige personer.

Jenta, som av personvernhensyn ikke er identifisert, skal ha blitt lokket inn i et skogsområde kalt Kabouterbos i Kortrijk av tenåringskjæresten sin i løpet av påskeferien.

Etter å ha lokket henne inn i skogen, i nærheten av et område som brukes av terrengsyklister, skal kjæresten ha angrepet sin unge partner. Deretter skal han ha latt flere andre gutter forgripe seg seksuelt på henne.

Gruppen skal ha filmet overgrepet på smarttelefonene sine og lagt ut klipp av voldtekten på sosiale medier.

Fem gjengvoldtekter i uken i Belgia

Belgiske påtalemyndigheter har arrestert ti mistenkte gjerningsmenn i alderen 11 til 16 år og hentet dem inn til avhør, ifølge lokale rapporter.

Avisen Het Nieuwsblad skriver at de mistenkte «antas å være unge mennesker med innvandrerbakgrunn». Avisen legger til at seks av de mistenkte er plassert på en lukket institusjon, mens de fire andre er satt i husarrest.

Voldtekten fant sted i forrige måned, men nyheten om overgrepet er først nå blitt kjent.

Etterforskningen har blitt gjennomført i det ytterste hemmelighold av påtalemyndigheten i Vest-Flandern for å unngå at familiemedlemmer til offeret eller allmennheten skulle få vite identiteten til de involverte.

Men Nieuwsblad sier at aktoratet har avdekket «forkastelig oppførsel» fra de mistenktes side. De siterer kilder som står etterforskningen nær, som sier at gjerningsmennene viste «en fullstendig mangel på sans for normer».

«Jeg har aldri opplevd dette i min karriere», skal advokaten til en av de mistenkte ha sagt til avisen.

Jenta skal ha tilbrakt to dager i skogen, der hun ble voldtatt minst to ganger og plaget og mishandlet av gjengen.

Gruppen byttet på å misbruke offeret, og alle deltok «i større eller mindre grad», skriver Nieuwsblad i sin rapport.

Ingen i gruppen oppfordret vennene sine til å stoppe overgrepene, heter det videre.

På grunn av alderen til alle de involverte, er det lite som blir sagt offentlig om deres identitet.

Malmö: Tenåringer mistenkt for gjengvoldtekt av barn, skal ha filmet overgrepet

Mener porno er årsak til økning i seksuelle overgrep og voldtekter i Norge

Tom Janssens fra det vest-flamske statsadvokatembetet uttaler til VRT News at «Den yngste mistenkte er 11 år gammel. Siden de mistenkte er så unge, går vi ikke ut med mye informasjon. De er imidlertid alle identifisert og arrestert, og tiltak er iverksatt av ungdomsdomstolen. Vår oppmerksomhet går nå først og fremst til offeret. Hun får rådgivning».

Tyskland: Ny rekord i antall gjengvoldtekter, skjer minst to ganger per dag

Daily Mail skriver at denne saken kommer tre år etter at en annen, like grusom hendelse sjokkerte Belgia da ei 14 år gammel jente ble voldtatt av en gruppe unge menn på en kirkegård i Gent i Øst-Flandern.

Gjerningsmennene var da mellom 14 og 19 år gamle, filmet overgrepet og spredte opptakene på sosiale medier. Offeret for gjengvoldtekten tok seinere sitt eget liv.

Saken utløste en debatt i Belgia om landets lover om ungdomskriminalitet, samt om å øke minstestraffen for seksualforbrytelser.

Sterk demo mot voldtekt i Trondheim

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her! Du kan også kjøpe e-boken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.