Fem franske og en sveitsisk turist ble arrestert onsdag etter å ha gjengvoldtatt en 18 år gammel britisk kvinne i den populære turistbyen Calvià på Mallorca. Politiet sa også at de fant videoklipp av voldtekten på minst én av de mistenktes telefoner. Detaljer om de mistenkte og deres identiteter er ennå ikke frigitt av politiet.

New York Post skriver om saken som først ble rapportert av Associated Press.

Det spanske politiet Civil Guard uttalte at voldtekten skjedde mandag da de ble varslet om saken av personalet på hotellet Calvià som er kjent for bråkete fester og billig alkohol.

Den 18 år gamle kvinnen kom gråtende ned i lobbyen og fortalte om overfallet som hadde skjedd ved daggry mandag. Hun fortalte politiet at hun møtte de mistenkte voldtektsmennene tidligere på dagen. Hun gikk til hotellrommet til en av de mistenkte og ble deretter seksuelt overgrepet av alle seks.

Politiet sa også at de fant videoklipp av voldtekten på minst én av de mistenktes telefoner.

Six tourists arrested after allegedly gang-raping woman at Spanish resort and filming attack: report.

Den unge kvinnen fikk øyeblikkelig legehjelp og råd, mens de seks mistenkte, som alle skal være 20 år gamle, ble varetektsfengslet kort tid etter at gjengvoldtekten ble rapportert.

Gjengvoldtekt kan gi en fengselsstraff på opptil 15 år i Spania, ifølge AP.

Ingen av dem er formelt siktet, og etterforskningen pågår, skriver New York Post og legger til at ytterligere detaljer om de mistenkte og deres identiteter er ennå ikke frigitt av politiet.

Daily Mail UK har skrevet om saken og publisert sladdede bilder av de mistenktes ansikter.

Hendelsen markerer det andre tilfellet av en gjengvoldtekt utført av turister på øya i løpet av få uker.

Ifølge New York Post ble seks unge tyske menn arrestert for angivelig gjengvoldtekt av en 18 år gammel tysk turist på et hotell på Mallorca:

– In mid-July, six young German men were arrested for allegedly gang-raping an 18-year-old German tourist at a hotel in Mallorca.

Som Erling Marthinsen skrev i juli, viste disse tyskerne seg å være tyrkere (hvis det ikke var en skrivefeil):

– Seks såkalte tyske turister begikk gjengvoldtekt mot en 18 år gammel jente på Mallorca. Men ordet tyskere må endres med én bokstav, for det dreier seg om tyrkere.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.