Eilat – utsikt mot byen og Rødehavet. Foto: Berit Keilen / NTB Scanpix

Over ti personer er nå arrestert mistenkte for gruppevoldtekt av 16-år gammel jente i feriebyen Eilat helt sør i Israel, skriver Jerusalem Post.

Sju av de arresterte er tenåringer. Politiet mener det er flere overgripere, og regner med ytterligere arrestasjoner. Noen deltok i voldtekt, andre filmet overgrepene.

Den unge jenta var på ferie i Eilat med en venninne, og var beruset da overgrepene skal ha skjedd. Offeret ble overmannet da hun hadde gått tilbake til rommet for å benytte badet. Hun bodde på The Red Sea Hotel, men hotellet benekter at overgrepene skjedde der, og har ikke ønsket å gi noen kommentar til den israelske avisa. Den unge jenta anmeldte forholdet da hun kom hjem fra ferien.

Hun er sterkt preget, og politiet passer på henne; man frykter trusler fra de arresterte og deres familier:

MEANWHILE, the victim is in an unstable mental condition and has been secured by police personnel around her home after her personal details began to spread on social media. This was out of concern for her well-being, as suspects and their families may be able to find and threaten her.

Hennes venninne har avgitt en forklaring som politiet fester lit til, og den kan lede til flere arrestasjoner. Det finnes også bilder fra overvåkningskameraer, blant annet i gangen utenfor jentas hotellrom.

Det er stor sympati for jenta i Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu har sterk fordømt gjengvoldtekten. Og søndag vil noen av Israels største bedrifter arrangere støttemarkeringer for den 16-års gamle jenta.

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂