Syv menn brukte fysisk vold mot Fernanda og Vicente og byttet på å voldta den spanske reisebloggeren. Det forventes at de siktede vil få livstid i fengsel. India er redd for at forbrytelsen mot en utenlandsk kvinne vil skade landets rykte.

Tre menn møtte i retten i India mandag anklaget for gjengvoldtekten av en reiseblogger på motorsykkeltur verden rundt med ektemannen. Flere medier skriver om saken.

Politiet jakter på fire andre mistenkte for det brutale overfallet på det spanske ekteparet, som var i Dumka-distrikter i østlige India, da de ble angrepet fredag kveld.

En senior lokal politimann sa at de har et team som jakter på de gjenværende mistenkte og at de må sørge for streng straff.

Fernanda (28) og Vicente (63) har dokumentert sin tur verden rundt og har til nå vært gjennom 66 land på motorsykkel. Etter hendelsen la de ut en video hvor de forteller om den forferdelige opplevelsen etter at de hadde campet for natten på vei til grensen til Nepal.

Hendelsen har vakt oppmerksomhet verden over og i retten mandag sa de at forbrytelsen mot en utenlandsk kvinne kunne skade reiselivsøkonomien i India. De er redde for at det vil bringe negativ publisitet og dermed svekke bildet av India over hele kloden.

Paret forteller blant annet i videoen:

Noe har skjedd med oss som vi ikke ønsker vil skje med noen. Syv menn har voldtatt meg, de har slått oss og ranet oss, selv om de ikke tok så mange ting, fordi det de ønsket var å voldta meg.

Ansiktet mitt ser slik ut, men det er ikke det som sårer meg mest. Takk Gud for at vi lever.

De slo oss, sa Vicente. De satte en kniv mot halsen min og fortalte meg at de skulle drepe meg. Fernanda ble voldtatt. Det var syv av dem. Sju menn. Sons of bitches.

En voldtekt hvert 18. minutt

Mennene antas å være mellom 20 og 30 år gamle. De er anklaget for å ha byttet på å forgripe seg på Fernanda.

Paret planlegger nå å reise tilbake til Spania før de gjenopptar reisen på et senere tidspunkt. De var i retten mandag og fikk rundt 9500 pund (rundt 12 000 dollar?) som kompensasjon av myndighetene i India.

A photo released by Dumka police of the first three men arrested for the alleged rape and assault of a tourist couple in India.

Vicente sa at mennene hadde tilstått forbrytelsen og at myndighetene forventer at de vil få livstidsdommer. Han fortalte at de var allerede inne i teltet da tre menn kom på to motorsykler og begynte å rope på dem og kaste steiner. Da han så ut, bar en av dem på en dolk:

Vi var veldig redde, og Fernanda tok en av teltpluggene for å forsvare seg i tilfelle vi ble angrepet. Men så fort vi kom ut, så kom det fire menn til.

Tre av mennene tok tak i Fernanda. Jeg prøvde å stoppe dem, men de fire andre begynte å slå meg. De bandt meg og satte en kniv mot halsen min.

I 2022 ble det rapportert nesten 90 voldtekter om dagen i India i 2022, ifølge data fra Indias National Crime Records Bureau. Det tilsvarer en voldtekt hvert 18. minutt.

Store tall blir ikke rapportert på grunn av stigmatisering av ofre og manglende tro på politiets etterforskning. Det er sjelden at noen blir dømt, skriver The Telegraph.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.