Ahmed Khalef, en 35 år gammel innvandrer fra Algerie, er blitt dømt for overfallsvoldtekt på ei ung fransk kvinne. Forbrytelsen fant sted i den lille byen Bègles utenfor Bordeaux i det sørvestlige Frankrike.

20. februar 2021 henvendte den algeriske mannen seg til ei 20 år gammel kvinne som ventet på en trikk i Bègles. Hun ble mistenksom overfor mannen og beveget seg foran trikkens overvåkningskameraer. Dette avskrekket derimot ikke Ahmed. Han presset en kniv inn i ryggen hennes, dro henne inn i en park og voldtok henne.

Politiet var allerede tilkalt til stedet etter at vitner til hendelsen ble bekymret for kvinna. Offeret, som var i sjokktilstand, så politiet gå med lommelykter i parken og rapporterte hendelsen til dem.

Litt tidligere hadde angriperen rettet blikket mot to 18 år gamle passasjerer ved å beføle dem og fornærme dem på arabisk.

Politiet indikerte at da de rykket inn for å arrestere gjerningsmannen, begynte han å bite seg i tunga, spytte blod på dem og motsette seg arrestasjon. Han slo deretter en politimann på nesen, noe som resulterte i en skade.

Ahmed Khalef sier selv at han er eneste sønn blant syv søstre. Han sa til retten at han er «en normal person» og en «god person» som hadde fått en god utdannelse fra sine foreldre. Domstolen gav ham derimot en dom på 26 måneders fengsel for voldtekt og angrep på offentlig tjenestemann.

Ahmed er «sjokkert» over fengselsstraffen han er blitt idømt. Han fortalte retten at han ikke forstår noe. «Jeg er sjokkert over å finne meg selv her og i fengsel i 26 måneder, da jeg kom til Frankrike for å bygge ei framtid».

Frankrike har vært plaget med en rekke brutale voldtekter utført av migranter de siste årene. Dette inkluderer voldtekt og mord på den 12 år gamle jenta Lola i Paris av en algerisk migrant med utvisningsordre i oktober 2022. Denne saken skapte demonstrasjoner fra opprørte franskmenn.

Samme år voldtok en tunisisk migrant en engelsk turist på ei gate i Frankrike. I oktober 2022 forsøkte en kongolesisk migrant å voldta ei 24 år gammel fransk kvinne fordi han ikke hadde nok penger til en prostituert, og sa til politiet: «Jeg ville ha ei vakker hvit (kvinne)». I mars 2023 ble Walid E. anklaget for å ha voldtatt ei 96 år gammel kvinne i sin egen leilighet.

Den dramatiske økningen i drap og voldtekter de siste årene har kommet samtidig med en dramatisk økning i innvandring fra Nord-Afrika, Afrika og Midtøsten.

Som i flere andre europeiske land forsøker myndighetene ofte å nedtone koblinger mellom innvandring og kriminalitet. Den franske historikeren Laurent Obertone hevder derimot at to av tre forbrytelser i Frankrike blir begått av en utlending eller en fransk statsborger med innvandrerbakgrunn.

Frankrike: – Immun­forsvaret vårt har kollapset. Islam vinner

Drapsraten opp 90 prosent i Frankrike. Macron: – Jeg er motstander av selvforsvar

– Frankrike er på nippet til å revne

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her! Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.