Frankrike rystes over detaljene fra en spesielt grov voldtekt av ei 29 år gammel kvinne. En 18 år gammel person er tiltalt etter en uvanlig sadistisk voldtekt ​​den 4. august i Cherbourg-en-Cotentin, en kystby i regionen Normandie. Avisen Le Figaro skriver at han er tiltalt for «voldtekt ledsaget av tortur eller barbariske handlinger».

Ifølge fornærmedes vitneforklaring brøt en mann – som hun tidligere hadde sett i byen, men ikke kjente personlig – seg inn i hjemmet hennes. Hun forklarer at denne fremmede slo henne mange ganger, i ansiktet og på kroppen, før han voldtok henne gjentatte ganger, spesielt med et kosteskaft. Kosteskaftet blir oppgitt å ha vært 75 centimeter langt. Dette ble sadistisk brukt for å trenge dypt inn i kvinna og påføre henne kritiske skader.

Offeret ble liggende naken og blodig på gulvet i leiligheten hennes før hun klarte å nå telefonen og ringe etter hjelp.

Angrepet etterlot kvinna med perforert tykktarm, tynntarm og mellomgulv, ribbeinsbrudd og høy risiko for septisk sjokk. Den unge kvinna ble ført til sykehuset, ble operert i flere timer og ble lagt i kunstig koma med livstruende skader.

Selv sykehusansatte, som er vant med å se blod og skader, skal ha vært sjokkert over tilstanden til offeret. Noen av dem brøt ut i gråt. «Etterforskerne er sjokkerte, de har aldri sett så mye barbari», sier en kilde som er kjent med saken.

Noen dager etter angrepet ble tenåringen Oumar Ndiaye arrestert etter at politiet matchet fingeravtrykk etterlatt på et dørhåndtak inne i offerets hjem til 18-åringen. De har også geolokaliserte telefonen hans til huset på tidspunktet for angrepet. I utgangspunktet benektet Oumar angrepet før han ble vist fingeravtrykksbeviset.

«Han har en farlig profil, han viste absolutt ingen følelser og ingen empati for offeret», sier en kilde kjent med saken til Le Figaro. «Han viste kulde under hele politiets varetekt».

Påtalemyndigheten sier at gjerningsmannen var godt kjent for politiet fra før over en rekke forbrytelser, blant annet vold, tyveri og angivelige seksuelle overgrep mot sin egen lillesøster.

Det barbariske angrepet har rystet nasjonen og utløst kommentarer fra politikere som Jordan Bardella fra partiet Rassemblement National. Oumar Ndiaye blir kalt «monsteret i Cherbourg» av den franske konservative aktivisten Damien Rieu.

«Jeg drømmer om et Frankrike der ei ung kvinne ikke risikerer å havne i koma etter å ha blitt ranet, voldtatt og grusomt torturert av gjengangeren Oumar i sitt eget hjem», skriver tidligere presidentkandidat Éric Zemmour.

Zemmours uttalelser blir derimot kritisert av Olivier Faure, generalsekretær for Sosialistpartiet (Parti Socialiste, PS). Faure hevder at den høyreorienterte Zemmour var rasistisk ved å antyde at det er innvandrere som er voldtektsmenn. Han la til at det ikke spiller noen rolle om gjerningsmannen heter «Oumar, Francis, Michel, Emile, Guy eller Patrice», men at det likevel var en avskyelig handling.

Hjalp illegale i Frankrike, ble selv drept av afghaner

Frankrike: Voldtektsmann fra Algerie er «sjokkert» over å bli dømt for voldtekt

Paris: To ulovlige innvandrere fra Algerie arrestert for voldtekt av 83 år gammel kvinne

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.