Kirken i Crépol, sørøst i Frankrike.

Fransk politi har tirsdag arrestert sju personer som mistenkes for å ha angrepet en fest i Crépol natt til søndag, har Frankrikes innenriks­minister Gérald Darmanin kunngjort overfor den franske Nasjonalforsamlingen.

En av arrestantene mistenkes for drapet på Thomas Perotto (16).

De sju, som for fleres vedkommende er svært unge og allerede kjent for retts­apparatet, ble pågrepet i Toulouse, melder La Depeche.

Politiet har satt inn alle ressurser i etter­forskningen av angrepet i Crépol, og tallrike spor og vitneavhør fikk påtale­myndigheten til å konkludere at ugjernings­mennene raskt ville bli pågrepet, og at de like gjerne kunne melde seg selv for politiet.

Et mobilopptak gjort på åstedet som er offentlig­gjort av Fdesouche, viser at en av overfalls­mennene benyttet uttrykket «Vas y putain de gwer». Gwer er et nedsettende uttrykk som arabisk­talende algeriere benytter om hvite, vestlige og ikke-muslimer, og disse bes mer eller mindre om å dra til helvete.

Et annet opptak skal vise en slektning av en av voldsmennene, som sier på en vulgær og aggressiv måte at han gir blaffen i at en person ble drept, og at han ikke er lei seg for det.

Frankrike har i de senere årene vært rystet av flere barbariske drap. Spesielt grotesk var drapet på den 12 år gamle jenta Lola Daviet i fjor høst. Morderen var en 24 år gammel kvinne fra Algerie, som utsatte 12-åringen for seksuell vold og tortur før hun ble drept.

«Våre martyrer er uskyldige ofre i en sivilisasjons­krig», kommenterer tidligere president­kandidat Éric Zemmour, som er leder for partiet Reconquête, ifølge regionavisen Le Dauphiné libéré

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.