Bilde fra åstedet. Det er usikkert hvem mannen med kniven er.

Minst én person er drept i det som trolig er et terrorangrep på London Bridge, melder Sky News. Gjerningsmannen er uskadeliggjort og pågrepet av politiet.

Ytterligere opptil fem personer er skadet, melder Daily Mail.

Politiet har skutt en mann på London Bridge, ifølge Sky News. Foto: Dominic Lipinski / PA via AP / NTB scanpix

En mann som angrep folk med kniv på broen ble ifølge øyenvitner skutt av politiet, men er ikke drept. Opplysningen er imidlertid ikke bekreftet av politiet.

I tillegg til den drepte ble flere personer stukket med kniv, sier politikilder til Sky News. Tilstanden deres er ikke kjent.

Metropolitan Police opplyser på Twitter at de ved 14-tiden lokal tid fikk melding om en knivhendelse på London Bridge.

Fra åstedet. Foto: @AmandaHunter87

En BBC -journalist på stedet sier han så en gruppe menn som slåss på broen, at politiet kom til stedet, og at det ble avfyrt skudd. Bilder og video viser en rekke politibiler og ambulanser på broen, som er sperret av.

Ifølge Sky News skal politiet komme med en uttalelse om hendelsen klokka 16 lokal tid.

Politiet ber folk i området om å følge instruksjoner fra politi på stedet. Undergrunnsstasjonen ved London Bridge er stengt.

Londons borgermester Sadiq Khan skriver i en Twitter -melding at han er i tett kontakt med politiet i forbindelse med hendelsen.

Storbritannias statsminister Boris Johnson takker politiet og nødetatene for rask utrykning og skriver i en uttalelse på Twitter at han får oppdateringer fra politiet om situasjonen.

En kilde i Downing Street opplyser til The Guardian at statsministeren er på vei tilbake til nummer 10 for å få ytterligere oppdateringer om hendelsen.

Det er ikke første gang det skjer alvorlige hendelser på London Bridge. I 2017 ble sju mennesker drept og mange skadd da en varebil kjørte inn i en folkemengde på broen, før tre menn deretter gikk til angrep med kniv.

London Bridge ble straks sperret. Foto: @systol

 

Forhåndsbestill Halvor Foslis nye bok til spesialpris her!