Bilde: Når man hører om angrep på prester går tanken uvegerlig til filmen Of Gods and men, av Xavier Beauvois. Den handler om hvordan trappistmunker i Algerie forsøker å overleve når jihadistene går til krig. Denne gang er scenen Frankrike.

En mann med avsagd hagle og kniv har stormet et hjem for pensjonerte misjonærer. En kvinne er funnet bundet og drept med kniv.

En bevæpnet mann har stormet inn i et hjem for 70 pensjonerte munker nær Montpellier i Frankrike, sier en etterforskningskilde til nyhetsbyrået AFP. Mannen skal være bevæpnet med en avsagd hagle og en kniv, skriver Sky News. Bevæpnet politi har omringet bygningen. VGdirekte.

Hjemmet skal være for pensjonerte misjonærer som har bedrevet misjonering i Afrika ifølge Le Figaro. Politiet har gjennomsøkt de to nederste etasjene. 16 munker skal være utenfor fare, men det er fremdeles to etasjer som ikke er gjennomsøkt.

Et sekstitalls misjonærer skal ha vært tilstede da angrepet startet.

cyefp9_xcae7wmq

cyeeq8ixeaaq_gd

Oppdatering 23.34: 59 personer meldes å være utenfor fare. Terroristen er fremdeles ikke pågrepet.

Oppdatering 23.46: Alle etasjene er gjennomsøkt. Ingen spor etter drapsmannen. Politiet leter i uthus og kjellere.