En Mosso d’Esquadra-politibetjent i Barcelona. Foto Albert Gea / Reuters / Scanpix

Politiet i Barcelona har skutt og drept en mann som gikk til angrep på en politistasjon i morges. Ingen politifolk skal ha blitt skadet.

NTB unnlot å skrive det, men spanske El Pais er tydelig på at mannen ropte «Allahu Akbar»:

Los Mossos d’Esquadra han abatido poco antes de las seis de la mañana de este lunes a un hombre que ha entrado en la comisaría de Cornellà de Llobregat (Barcelona) armado con un cuchillo al grito de Allahu Akbar.

El Pais navngir angriperen: Abdelouahab Taib, en 29-åring med algerisk opphav som bodde i bydelen der angrepet fant sted.

Han skal ha vært bevæpnet med en kniv da han gikk til angrep på en politimann som voktet inngangen til politistasjonen i bydelen Cornellà.

Angrepet skjedde like før klokken 6, opplyser politiet. Ingen politifolk ble skadet, ifølge El Mundo.

I en senere versjon skriver NTB at «mannen var algerisk og ropte «Allahu akbar» (Gud er stor)» – langt nede i artikkelen.

Dette til tross, skriver nyhetsbyrået: «Motivet for angrepet er ikke kjent.»

NRK Dagsnytt utelater opplysningen om kampropet i sin bulletin klokken 10. Klokken 11 nevnes ikke Barcelona-angrepet overhodet.

 

Oppdatering kl 12.19:

NTB har kl 12.10 flyttet opplysningen om «Allahu akbar» til ingressen, men utelater den fremdeles i tittelen:

Mann skutt og drept da han prøvde å angripe politifolk i Barcelona

Politiet i Catalonia opplyser at de mandag morgen drepte en mann som ropte «Allahu akbar» idet han prøvde å angripe politifolk på en politistasjon i Barcelona.

(…)