Politi og soldater på vakt mot terror i Lille den 3. desember 2019. Illustrasjonsoto: Denis Charlet / AFP / Scanpix.

En mann fra Sudan drepte i 11-tiden lørdag formiddag to personer med kniv og skadet syv i sentrum av Romans-sur-Isère, litt sør for Lyon i det sørøstlige Frankrike, innen han ble arrestert av fransk politi. Han hadde gått inn til en slakter for å få tak en kniv til, opplyser France Bleu.

Slakterbutikken – Google Maps

Det første offeret fikk strupen skåret over. Det var en mann i førtiårene som var ute og gikk på gaten med sin partner og sønn. Deretter gikk jihadisten inn i en kiosk og knivstakk to ansatte og en kunde, før han gikk videre til et supermarked. Han ropte «Allahu Akbar» før han gikk til angrep på folk, fortalte vitner.

Flere av ofrene er livstruende skadd, melder Le Monde.

Motivet for angrepet er offisielt uklart, men politikilder forteller at sudaneseren ropte «Allahu akbar!» under angrepet. Påtalemyndighetens nasjonale antiterrorenhet overveier om de skal etterforske saken. Mannen var ikke kjent for politi eller andre sikkerhetsmyndigheter fra før.

France Bleu opplyser at gjerningsmannen er asylsøker. Han heter Abdallah A.-O og være født i 1987, skriver Le Parisien.

Angrepet ser ut til å ha blitt rettet mot tilfeldig forbipasserende. Kilder med innsyn i etterforskningen forteller at gjerningsmannen bodde i nærheten av åstedet, samt at romkameraten hans også er pågrepet.

Le Monde    The Express   Le Parisien

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.