Foto: Yle/Petra Ristola 

To er døde etter at flere personer ble knivstukket og såret i Åbo. En representant for Åbo universitetscentralsjukhus opplyser at ni er såret.

En mistenkt er skutt i beina og pågrepet. Han skal ha ropt «Allahu Akbar!».

Politiet kan ikke bekrefte at man jakter på ytterligere gjerningsmenn, på en pressekonferanse i kveld opplyser politiet at man undersøker om det var flere gjerningsmenn.

Politiet vil ikke bekrefte øyenvitners gjengivelse av hva gjerningsmannen ropte:

Polisen bekräftar inte i det här skedet att gärningsmannen skulle ha ropat något på arabiska.

I det här skedet undersöks fallet inte som ett terrordåd, säger polisen.

Man utelukker likevel ikke at det kan være terror.

På pressekonferansen opplyser politiet at to er døde.

Statsministeren har kalt inn regjeringen til ekstraordinært møte. På Twitter melder politiet at beredskapen er hevet i hele landet.

Avisen Ilta-Sanomat skriver at en kvinne med barnevogn ble angrepet av en mann med en stor kniv. Hun skal ha blitt stukket i ryggen.

På en amatørvideo fra hendelsen kan man høre gjerningsmannen rope: «Allahu Akbar!».

Øyenvitner har også meldt om ett eller flere smell, og en av dem skal ha sett tre menn som sprang og ropte «Allahu Akbar!».

– Vi hörde att en ung kvinna skrek högt i hörnet av torget. Vi såg en man på torget, en kniv glimtade till och viftade i luften. Jag förstod att han hade knivhuggit något, sier Laura Laine til den finske radio/tv-kanalen Yle.

Laine var omlag 20 meter fra stedet der knivstikkingene skjedde på Salutorget i Åby.

Yle:

Polisöverdirektören Seppo Kolehmainen säger att det är omöjligt att säga vem som står bakom attackerna i Åbo.

– Vi kan inte utesluta att händelserna har kopplingar till internationell terrorism, men vi kan inte heller bekräfta att det är så, säger Kolehmainen.

Politiet og ambulanser rykket fredag ettermiddag ut til to torg i sentrum av byen etter meldinger om at flere personer var stukket ned med kniv.

Folk er blitt bedt om å unngå sentrumsområdet, og folk i Hansakvarteret er evakuert. De som jobber i butikker i området, rådes til å holde seg innendørs, melder rikskringkastingen Yle.

Politiet har skutt en mistenkt gjerningsmann i beina, skriver finsk politi på Twitter. Vedkommende ble pågrepet.

Flere mennesker ble liggende på bakken etter angrepet.

Like etter hendelsen skjerpet politiet beredskapen på Helsingfors/Vanda-flyplassen og på jernbanestasjoner, meldte MTV3. Senere meldte politiet at beredskapen nå er hevet i hele landet. Også grensekontrollen er skjerpet.

Åbo (finsk: Turku) med sine cirka 177 000 innbyggere, er Finlands femte største by.

OPPDATERES – –