Blodspor på åstedet for knivdrapene i Würzburg den 26. juni 2021. Foto: Michael Probst / AP / NTB.

Den 24 år gamle somalieren som knivstakk og drepte tre personer og skadet flere andre i Würzburg fredag, ville helst drepe kvinner, og han gikk gikk spesielt etter nakke- og halsregionen for å kunne påføre størst mulig skade, opplyser anonyme kilder til Bild.

Ifølge den tyske avisens opplysninger sa somalieren etter ugjerningen at han hadde gjort sin jihad til virkelighet. Under angrepet hadde 24-åringen, som er født i Mogadishu, ropt «Allahu akbar!». Det skal videre ha blitt funnet IS-propaganda i boligen hans, et hjem for personer uten fast bopel.

Knivterroristen, som ble skutt i låret og ble fraktet til sykehus under arrest, er siktet for tre drap og seks drapsforsøk. Han var ikke kjent som ekstremist for tyske sikkerhetsmyndigheter, men skal ha vært kjent for politiet på grunn av en knivtrussel i januar.

Handlingen er uforklarlig, og motivet må undersøkes nærmere, sier forsvareren hans, som minner om at klienten var under psykiatrisk behandling.

To av de fem skadede er fremdeles i livsfare, mens som ble lettere skadet, er utskrevet fra sykehuset. Tilstanden for en liten gutt som også ble skadet, er ukjent, skriver Bild.

Videomateriale som avisen har offentliggjort, viser at forbipasserende grep inn mot terroristen.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.