Foto: Facebook

 

En person er drept og tre er såret etter at en iraker i 4:30-tiden natt til søndag skjøt med maskinpistol i diskoteket Grey Club i Konstanz, Baden-Württemberg, skriver Tageszeitung. Ifølge Südwestrundfunk er de tre alvorlig såret.

Politiet opplyser i en pressemelding at gjerningsmannen er 34 år gammel, og at han havnet i skuddveksling med politiet etter å ha forlatt lokalet. Mannen ble selv alvorlig såret, og døde senere av skadene på sykehus. En politimann ble skadet, men er utenfor livsfare.

En talsmann for politiet sier til TV-stasjonen NTV at gjerningsmannen var irakisk statsborger, men ikke asylsøker.

– Vi tror ikke at dette var noen terrorhandling, sier Fritz Bezikofer.

En annen politikilde sier at gjerningsmannens motiv kan ha vært knyttet til personlige forhold. (NTB)

Südkurier skriver at mannen var kjent for politiet blant annet på grunn av narkotikaforbrytelser.

Tysk politi med avisene på slep er svært oppsatt på å snakke ned islamisme og jihad som motiv hurtigst mulig, og pense motiv inn på personlige problem. De holder ikke muligheten åpen for at det kan være begge deler. Frankfurter Allgemeine antyder hevnmotiv, men hvor mange ønsker å hevne seg på en måte som med stor grad av sannsynlighet medfører døden?

Gjerningsmannen ble forsøkt stanset på vei inn i diskoteket av dørvakten, som også ble skadet. En kvinne som twitret fra hendelsen, fortalte at hun brakte sjokkerte øyenvitner til sykehus, og at det befant seg blodtilsølte mennesker på akuttmottaket:

Politiet forsøkte på sin side å berolige med at faren var over:

Fullt så sikre var de ikke kort tid i forveien, da det fortsatt var uklart om det fantes flere gjerningsmenn, et politihelikopter rekognoserte fra luften, og spesialstyrker rykket tungt ut til industriområdet nær grensen til Sveits hvor diskoteket ligger.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂