Nytt

Stillbilde: Die Welt / YouTube.


 

Flere hundre mennesker deltok lørdag i rivaliserende demonstrasjoner i Offenburg, etter at en 51 år gammel lege sist torsdag ble knivdrept av en somalier i den mellomstore byen (57.000 innb.) i Baden-Württemberg, ikke langt fra grensen mot Frankrike.

Alternative für Deutschland (AfD) hadde først tatt initiativet til en stillferdig protest, hvorpå Die Linke Jugend tillyste en motdemonstrasjon, skriver Südwest Presse. Begge sider hadde samlet omlag 300 tilhengere, og det gikk ifølge politiet fredelig for seg da de møttes på markedsplassen i byen.

Bakgrunnen var altså den hjerteskjærende scenen som må ha utspunnet seg på hjemmekontoret til en lege i Offenburg torsdag morgen. Uten timeavtale stormet en 26 år gammel somalier som var kommet til Tyskland under exodus høsten 2015, inn på kontoret, hvor han knivstakk til døde legen Bild identifiserer som Joachim T. og alvorlig skadet en kvinnelig assistent av ham.

Legens ti år gamle datter befant seg på stedet, og ble vitne til nedslaktingen av sin far.

Liggende hjemme i sin egen seng hørte naboen Johanna Skopp, som selv var en av legens pasienter, datteren som gjentatte ganger skrek «pappa, pappa».

«Det var fryktelig. Jeg kommer aldri til å glemme datterens skrik. Jeg hører dem fremdeles»,

sier hun til den tyske avisen.

Mer enn 20 politipatruljer med hunder og helikopter ble satt inn i jakten på ugjerningsmannen, som kort tid etter på ble pågrepet halvannen kilometer fra åstedet og siden varetektsfengslet.

Den 26 år gamle somalieren, som hadde fått permanent oppholdstillatelse i Tyskland, har i avhør ikke oppgitt noe motiv for drapet.

Bild skrev senere torsdag at somalieren var kjent for politiet fra før. I sommer hadde han sittet i varetekt etter en politiutrykning til en krangel med andre beboere i asylmottaket hvor han holdt til.

Offenburgs borgermester Edith Schreiner (CDU) manet byens dypt rystede befolkning til besindighet og til å avstå fra generaliseringer etter knivdrapet. Formaningen går vanskelig hjem hos alle i Tyskland, som har vært vitne til en rekke rystende voldshandlinger begått av asylsøkere som er kommet til landet siden 2015.

 

Støtt Document ?

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.

 

Les også