En 19 år gammel somalier bosatt i Porsgrunn er fengslet for å ha ranet til seg en ATV fra en tenåring i Porsgrunn i helgen. Under ranet ble offeret truet med kniv.

– Vi kommer nok ikke til å henge mye på byen om kveldene på en stund, sier offerets kamerat.

– Jeg og tre-fire kamerater sto utenfor Charlie kinosenter og pratet sammen, så kom det en gjeng med andre folk. To av dem kom bort til kameraten min og sa de ville ha nøklene til ATV-en hans, forteller 17-åringen på bildet, som er anonymisert etter hans eget ønske.

Når de ikke fikk nøklene begynte de å slå kameraten hans. Etter hvert dro den ene fram en kniv og truet ATV-eieren til å gi fra seg nøklene.

19-åringen har langt rulleblad. Politiet vil ha ham vekk fra gata, og har fått innvilget varetektsfengsling i fire uker.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Helst vil politiet holde ham bak murene til november/desember, da skal han i retten for et annet ran. Hvis han blir dømt ønsker politiet å få ham rett over på soning.

– Han er siktet for vold, vinning, ran og en rekke typer alvorlig og samfunnsskadelig kriminalitet. Vi ønsker ham fengslet fordi han kan forspille bevis, men vi mener også det er nødvendig for å beskytte samfunnet mot nye lovbrudd, sier politiadvokat Bjørn Bunkholt Sæter.

Offerets 17 år gamle kamerat så offeret bli slått i ansiktet så han blødde neseblod. Han ble også skallet ned, før han fikk hodet låst og dratt bak Porsgrunn rådhus.

– Der tok han fram en kniv som han brukte til å true med. Da han fikk nøklene kjørte han av sted med ATV-en, forteller vitnet.

Den 19 år gamle somalieren skal også ha truet ransofferet, og sagt at han skulle «ta ham» hvis han gikk til politiet.

– Da politiet tok ham ropte han til kompisen min at han skulle komme tilbake og ta ham eller noe slikt. Det er ikke så gøy å vite at man kan møte på han i byen hvis man skal på kino eller noe, sier 17-åringen.

Varden har skrevet flere artikler om den seriekriminelle 19-åringen. Fær han var myndig ble han dømt to ganger for ran og vold, og i 2019 brant han ned en barnevernsinstitusjon.

Gutten har bakgrunn som flyktning fra Somalia og skal ha opplevd både krig og knallhard koranskole på nært hold.

I denne runden er han siktet for flere nye lovbrudd.

Varden (bak mur): Han så kameraten bli slått og truet med kniv – 19-åring fengslet i dag

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂