Nytt

Murazzi del Po, Torino. Foto: Francofranco56 / Wikimedia Commons.

Om morgenen lørdag den 23. februar ble Torino rystet av et brutalt drap. Langs bredden av elven Po sentralt i den norditalienske metropolen ble 33 år gamle Stefano Leo funnet drept med knivskader i hals- og nakkeregionen.

Motiv eller vitner til ugjerningen var ikke å finne, ei heller resulterte den første etterforskningen i mistenkte. 33-åringen, som hadde for vane å spasere langs Po hver dag før jobb, var godt likt av alle.

Politiet samlet inn opptakene fra alle overvåkningskameraer i åstedets omegn, og fattet under granskningen interesse for en person av nordafrikansk utseende med en adferd som avvek fra normalen. Dette festet ham ikke til mordet, men politiet satte seg likevel fore å få fatt i vedkommende.

Der stod etterforskningen i saken inntil Said Machaouat, en 27 år gammel marokkaner med italiensk statsborgerskap meldte seg for politiet den 31. mars og tilstod å ha drept Stefano Leo. Kanskje han fornemmet at nettet var i ferd med å snøre seg sammen rundt ham.

Said Machaouat. Stillbilde: Diritto e Cronaca / Youtube.

I politiavhør forklarte Machaouat motivet for drapet, sier statsadvokat Paolo Borgna til La Stampa: Han hadde bestemt seg for å drepe noen, og ventet på et passende offer langs elven. Stefano Leo ble valgt fordi han så sorgløs og lykkelig ut.

Said hadde reist til Marokko i januar etter å ha vært på Ibiza, og vendte siden tilbake til Torino. Om morgenen den 23. februar bestemte han seg for å drepe noen. Han var grepet av et morderisk vanvidd. Han kjøpte et sett med seks kniver, beholdt kun én av dem, den skarpeste, og kastet de andre.

«Jeg ville drepe en ung mann som meg, å ta ham fra familien og berøve ham alle muligheter til å bli lykkelig.» Dette var Saids plan. Siden rømte han. Han bodde i hospitser. Han hadde en mobiltelefon han ikke hadde brukt på to år. I går, etter å ha passert Porta Susa, befant han seg i nærheten av politistasjonen. I det øyeblikket bestemte han seg for å melde seg. «Jeg hadde en stemme inne i meg som bad meg om å drepe igjen. Derfor meldte jeg meg.»

Machaouat hadde hatt en vanskelig tid, og led av depresjon. En jobb som kelner hadde gått fløyten, forholdet til moren til hans fire år gamle sønn hadde tatt slutt, og den lille gutten kalte morens nye ledsager for «pappa», går det frem av en ANSA-melding som er offentliggjort i Huffington Post og en melding fra nyhetsbyrået AGI.

I denne tilstanden ble det altså uutholdelig for ham å bivåne et menneske som så lykkelig ut. «Motivet får det til å gå kaldt nedover ryggen på en», sier statsadvokat Borgna.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Les også