Politiet sier under torsdagens pressekonferanse at gjerningsmannen som drepte fem og skadet to personer i Kongsberg onsdag kveld er konvertitt til islam. Politiet har tidligere fått bekymringsmeldinger om mannen.

– Det har vært en bekymring om radikalisering, sier politimester Ole Bredrup Sæverud i Sørøst politidistrikt på en pressekonferanse torsdag.

Politet fikk siste bekymringsmelding i 2020, men sier det ikke skal være noen meldinger i 2021. På spørsmål om angrepet er religiøst motivert, svarer politimesteren at de ikke vet noe om motiv foreløpig.

– Det har vært flere meldinger, men hvor mange og over hvor lang tid har jeg ikke oversikt over. Det er noen, men alle meldingene har vært fulgt opp, understreker Sæverud.

Den 37 år gamle danske statsborgeren drepte fire kvinner og en mann i Kongsberg onsdag. To personer er skadd. Mannen hadde pil og bue, men skal også ha brukt andre våpen.

Politiet vil ikke opplyse hva slags våpen det er snakk om, av hensyn til etterforskningen.

«Politiet hadde kontakt med mannen klokken 18.18, men mistet ham igjen. Politiet tror alle fem trolig ble drept etter det tidspunktet», skriver VG.

– Ut fra det vi vet nå, fremstår det rimelig klart at noen, trolig alle, er drept etter politiet var i kontakt med gjerningsmannen første gang klokken 18.18, sier politimesteren.

I fjor ble mannen ilagt besøksforbud mot to nære familiemedlemmer etter å ha truet med å drepe en av dem, melder VG.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.