Fem personer er drept i angrepet på Kongsberg, bekrefter politiet sent onsdag kveld. To er skadd, blant dem en politimann som ikke var på jobb.

NRK erfarte sent onsdag kveld at minst fem er drept etter at en mann gikk til angrep med våpen. Klokken 23.15 bekreftet Aas at det er fem drepte.

– Det er fem drepte og to som er skadd. Den ene skadde er en politimann som var i butikken på sin fritid, sa politiinspektør Øyvind Aas i Sør-Øst politidistrikt. Han la til at pårørende til de drepte og skadde er varslet.

Politiet vil ikke gå inn på alder og kjønn på de som er drept, men sier at de har tilknytning til stedet.

– De drepte har tilknytning til området dette skjedde i. Det er naturlig, sa Aas.

– Jeg kan ikke svare på om det er en relasjon mellom gjerningsperson og ofrene. Vi forholder oss til ofrene som er og vil undersøke om det er en relasjon, sa han også.

Politiinspektøren sier at politiet avfyrte varselskudd før pågripelsen.

Gjerningsmannen brukte pil og bue i angrepene. Politiet mistenker ikke at flere personer var involvert i angrepet enn mannen som er pågrepet. Den pågrepne er kjørt til arresten i Drammen.

Det gikk en halvtime fra politiet kom til stedet til mannen ble pågrepet. Aas opplyste mot slutten av pressekonferansen at de ønsker tips på tipstelefon 47696400 i forbindelse med denne saken.

Det pågår flere politiaksjoner rundt om i Kongsberg i natt, og det er store mengder politi i byen.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.