Mannen som er pågrepet etter angrepet i Kongsberg onsdag, hadde konvertert til islam, melder TV 2 og Aftenposten.

TV 2 oppgir å ha “flere uavhengige kilder” til at den siktede mannen var muslim. Han har flere ganger vært i kontakt med norsk helsevesen, melder kanalen:

En av politiets viktigste oppgaver blir derfor å avklare motivet for angrepene i Kongsberg, og mannens eventuelle helsetilstand.

TV 2 oppgav først at den siktede er etnisk norsk. I natt opplyste politiet at mannen er dansk statsborger, og TV 2 rettet da sin sak. Også denne artikkelen er oppdatert i tråd med politiets opplysninger (klokken 3.05). 

De pågrepne er ennå ikke avhørt av politiet. Selv om politiet har sagt at de ikke kan utelukke et terrormotiv, ønsker de ikke å spekulere i motivet så tidlig i etterforskningen, sier Øyvind Aas, leder for driftsenheten i politiet i Kongsberg.

– Motivet er foreløpig ikke avdekket. Det vil være naturlig å undersøke om det er snakk om en terrorhendelse, sier Aas.

– Det vil jo selvfølgelig bli svært viktig å få høre hans forklaring, og hvorfor han har begått disse handlingene.

Gjerningsmannen ble pågrepet 18.47 onsdag kveld. En stund tidligere hadde det vært en «konfrontasjon» mellom politiet og gjerningsmannen, men gjerningsmannen slapp unna.

Ifølge Aas er det ikke avklart om noen av drapene skjedde etter denne konfrontasjonen.

To personer behandles på intensivavdelingen for skader, skadeomfanget er ukjent.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.