Først kom det melding om at noen hadde skutt med pil og bue på Kongsberg. Deretter at  Drammen sykehus var satt i full beredskap. Nå heter det at det er flere døde og skadde. Politiet sier de har pågrepet den antatte gjerningsmannen. Motivet er ukjent.

Det var 18.13 politiet fikk beskjed om at det var en person som gikk rundt og skjøt folk med pil og bue i sentrum av Kongsberg. Det er flere åsteder.

Politiet vil ikke ut med hvor mange som er skadd og/eller drept.

– Vi kan dessverre bekrefte at det er flere skadde og omkomne etter hendelsen. De skadde er kjørt til sykehus, sier Øyvind Aas, politisjef i Drammen.

– Mannen som har utført handlingen, er pågrepet av politiet, og det foregår ikke aktivt søk etter flere personer. Ut fra de opplysningene vi har, er det én person som sto bak dette, sier Aas.

Laagendalsposten skriver at beredskapstroppen (Delta), militære styrker og et stort antall politibiler og ambulanser er på plass i Kongsberg.

Laagendalsposten  skriver også at en kvinne var blitt knivstukket:

Et vitne så gjerningsmannen løpe i Hyttegata med politiet etter seg og at de skjøt etter ham, med det han mener var en mp5. Vitnet så også en kvinne ligge skadet i krysset og rope etter hjelp. Også hun var knivstukket. Flere blir omtalt som hardt skadet.

Drammens Tidende skriver at det er fire drepte og at en politibetjent var blitt skutt i ryggen med pil og bue.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.