Ei 16 år gammel jente er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket flere ganger foran medelever på St. Hallvard videregående i Lier i Buskerud, skriver Drammens Tidende. En mann på 19 er pågrepet.

Politiet rykket ut med store ressurser, bevæpnet med både ett- og tohåndsvåpen.

Politiet sier det er en relasjon mellom den 16 år gamle jenta og han de har pågrepet. Ifølge NRK skal de ha vært tidligere kjærester. Jenta er elev ved St. Hallvard videregående skole.

– Det er ingenting som tyder på at hun er et tilfeldig offer, skriver politiet på Twitter.

Drammens Tidende skriver at jenta ble knivstukket flere ganger i et klasserom på St. Hallvards videregående, mens minst ti elever var vitne til hendelsen.

Jenta er brakt til sykehus, hvor hun skal opereres.

Ifølge innsatsleder i politiet, Arne Guddal, oppsøkte gjerningspersonen jenta i klasserommet, før han havnet i en eller annen form for konfrontasjon med henne. Deretter skal han ha blitt fjernet av jentas medelever før han igjen dukket opp og gikk til angrep på jenta.

Guddal sier at elever og lærere er sterkt preget.

Gjerningsmannen skal ikke være elev på skolen, ifølge NRK.

– Det virket som det var en vanlig krangel mellom en gutt og ei jente. Så ser jeg at gutten begynner å slå. Etter det så ser jeg at han har en kniv, men jeg ser ikke at kniven blir brukt. Så ser jeg at han begynner å løpe så jeg løper etter han, men jeg fikk bare tatt noen bilder, forteller elev ved St. Hallvard videregående skole, Mathias Helgesen til NRK.

Politiet skriver på Twitter:

– Vi har kontroll på situasjonen, og er på skolen med flere patruljer. Skadeomfanget til den skadde er uavklart. Det er ikke opplysninger om at andre enn den skadde og gjerningsmann er involvert, skriver de.

Gjerningsmannen stakk fra stedet kort tid etter, men ble raskt innhentet av politiet. Vedkommende ble pågrepet i et villastrøk 500 meter fra skolen.

Guddal sier gjerningsmannen ble bitt av politihunden under pågripelsen. Kniven som ble brukt i klasserommet er funnet og beslaglagt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.