Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Den antatte gjerningsmannen er pågrepet etter at en kvinne i 40-årene ble knivstukket og alvorlig skadd i Solbergelva i Drammen fredag morgen.

Store politistyrker søkte i flere timer etter mannen i midten av 30-årene etter at en kvinne i 40-årene ble knivstukket og alvorlig skadd i Solbergelva i Drammen fredag morgen.

Det kvinnelige offeret i 40-årene ringte selv politiet klokka 8.44 fredag morgen etter at hun var blitt knivstukket ved en bolig. Politipatruljer som rykket ut til stedet, fikk kjørt kvinnen til sykehus.

Pågrepet etter omfattende søk

Skadene så først ut til å ikke være så omfattende, men ved nærmere undersøkelse viste de seg å være alvorlige. Kvinnen behandles fredag ettermiddag på sykehuset i Drammen.

Gjerningsmannen var på frifot i nærmere fire timer, og politiet var ute med flere patruljer, helikopter og hunder i søket.

Politiet gikk også ut med en etterlysning av mannen, og det var tips fra publikum som gjorde at han ble pågrepet, opplyser politiet. Pågripelsen foregikk uten dramatikk.

Har ikke funnet våpen

– Han anses ikke å være til fare for allmennheten og er ikke en person som har vært mye i kontakt med politiet fra tidligere, selv om vi kjenner til ham, sa operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB tidligere fredag.

Politiet har ikke funnet våpenet som ble brukt da kvinnen ble skadd.

– Vi vet ikke eksakt hvor selve knivstikkingen skal ha skjedd, men det kan like gjerne ha skjedd like utenfor som innendørs i boligen vi kobler til hendelsen, sier Gunnerød.

 

Bestill Kent Andersens store klimabok her!

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.