Fransk politi sikrer området rundt politihovedkvarteret i Paris den 3. oktober 2019. Foto: Philippe Wojazer / Reuters / Scanpix.

Mickaël Harpon, terroristen som torsdag drepte fire politifolk i politiets hovedkvarter i Paris, pleide omgang med personer som tilhører salafistbevegelsen. Det opplyser kilder med innsikt i etterforskningen til Le Figaro.

Sett i sammenheng med at Harpon hadde sluttet å hilse på kvinner, observasjoner av ham i djellebah på vei til moskeen og hans nattlige «Allahu akbar»-rop mindre enn et halvt døgn før drapene, vil denne lekkasjen fra etterforskningen ytterligere underbygge hypotesen om at drapsmannen var en radikalisert islamist.

Med tanke på at terroristen, som selv ble drept av politiet etter de fire drapene, arbeidet i en enhet som også innhentet etterretning om radikalisering av jihadister, reises også spørsmålet om hvor mye hemmelig informasjon fra politiet som Harpon kan ha viderebrakt til salafistmiljøet.

Etterforskningen av drapene ble fredag overtatt av påtalemyndighetens nasjonale terrorenhet, etter at saken først var havnet hos statsadvokaten i Paris.

Konvertering til islam er ikke et automatisk tegn på radikalisering, sier en regjeringstalskvinne.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.