Fransk politi ved en oppstilling til ære for fire falne kolleger. Alle fire ble drept av Mickael Harpon, en annen radikalisert kollega, som drepte de fire med kniv, inne i det franske politiets etterretnings-hovedkvarter i Paris, 3.10.19. Ian Langsdon/EPA/NTB Scanpix

16 ansatte i fransk etterretning er «fjernet» fra stillingene sine de siste seks årene, etter mistanke om at de selv eller nær familie har ekstreme holdninger.

Det går fram av en kunngjøring fra statsminister Edouard Philippes kontor, der det også blir redegjort for myndighetenes innsats for å avdekke slike holdninger blant ansatte i landets hemmelige tjenester.

Det går ikke fram om de 16 som ifølge kunngjøringen er fjernet fra stillingene sine har fått sparken, eller om de bare har fått nye og mindre sensitive arbeidsoppgaver innen fransk etterretning.

Franske myndigheter varsler nå en handlingsplan som følge av hendelsen i politihovedkvarteret i Paris i oktober, der en mangeårig ansatt i etterretningsavdelingen knivdrepte fire kolleger før han selv ble skutt og drept.

I ettertid kom det fram at gjerningsmannen Mickael Harpon over tid var blitt radikalisert og sverget til en ultrakonservativ retning innen sunniislam.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.