Mickaël Harpon, islamkonvertitten som torsdag drepte fire politifolk ved politihovedkvarteret i Paris, hadde ropt «Allahu akbar» hjemme i 3–4-tiden natten før drapene, forteller en politimann som bor i samme leiegård i Paris-forstaden Gonesse, til Le Figaro.

Den franske avisens kilde er en av flere politifolk som bor i den samme leiegården. Harpon skal ha ropt «Allahu akbar» to ganger slik at naboen, også denne polititjenesteperson, hørte det. Det var først etter at drapene var et faktum at vedkommende ble oppmerksom på forbindelsen.

Naboer forteller at politimorderen konverterte til islam for mer enn 18 måneder siden, og at han frekventerte en lokal moské. Harpon er blitt observert gående til moskeen i djellabah sammen med to andre personer.

Le Figaro skriver også at Harpon var blitt innkalt til en samtale med sin overordnede fordi han hadde sluttet å hilse på kvinner. Det er altså portrettet av en radikalisert islamist som tegnes av drapsmannen.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.