Nytt

Fransk politi i Marseille. Arkivfoto Jean-Paul Pelissier / Reuters / Scanpix

Minst fire personer skal være skadet i et knivangrep i Marseille tirsdag.

Den antatte gjernings­mannen er skutt og drept av politiet.

Angrepet skal ha funnet sted i gaten Carnebiere i sentrum av byen litt før klokken 17. Fire skadede inkluderer tre menn på 23, 27 og 35 år og en kvinne på 52, skriver La Provence.

Det er uvisst om det finnes flere skadede, og det er uvisst hvor alvorlig skader det er snakk om.

Den mistenkte skal ha siktet på politiet med en pistol, og ble da skutt flere ganger.

En politikilde forteller til Le Figaro at mannen spurte forbi­passerende både på fransk og et utenlandsk språk hva slags nasjonalitet de hadde, for deretter å knivstikke eller la være avhengig av svarene han fikk.

Motivet for ugjerningene er ennå ikke kjent, men saken skal være til vurdering hos terror­enheten ved påtale­myndig­heten i Paris. Statsadvokat Xavier Tarabeux i Marseille sier at mannen ikke skal ha ropt «Allahu akbar».

Den franske TV-kanalen La Chaîne Info (LCI) skriver at mannen ifølge en kilde med kjennskap til etter­forskningen er identifisert som Karim L. – født i 1983, hjemløs og ukjent for anti­terror­myndig­hetene, men kjent for politiet.

Han skal ha vært involvert i en mordsak i 2003, og ha sluppet ut av fengsel i oktober 2018. Drapsofferet skal ha vært faren, skriver France Info. Karim L. skal også være kjent for trusler og vold, også tidligere overfall med kniv.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps-nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt oss-side.