Nytt

Fransk politi har sikret området i nærheten av den gamle havnen i Marseille. Foto: Philippe Laurenson / Reuters / Scanpix.

 

En 35 år gammel mann er arrestert av fransk politi etter å ha kjørt ned og drept én person og skadet en annen på to bussholdeplasser i Marseille, skriver Le Parisien. Den drepte og den skadede er begge kvinner.

Påkjørslene på to steder, som fant sted med omtrent en times mellomrom henholdsvis i 8- og i 9-tiden mandag morgen, viser utvilsomt at det er tale om en villet handling, men politiet har ennå ikke sagt noe om motivet for det som vanskelig kan kalles annet enn terror.

Mannen, som kjørte en stjålet varebil, skal selv ikke være fra Marseille. Corriere della Sera skriver at 35-åringen var kjent for politiet for mindre forbrytelser, men at han ikke stod på noen terrorliste. Han skal ha nektet å forklare seg for politiet. Påtalemyndigheten behandler enn så lenge ikke saken som terror. AFP/Le Figaro skriver at politiets hovedspor er psykatri. Hørt det før?

Twitter ber politiet folk om å holde seg borte fra havneområdet Vieux Port, hvor arrestasjonen fant sted.

Det aktuelle havneområdet er nå avsperret, og det er fullt av politi og soldater på stedet.

Det var den første nedkjørselen som resulterte i en skade, og den andre i et dødsfall. Man må spørre seg hvorfor den første hendelsen, som altså finner sted i et Frankrike i full beredskap, ikke gjorde at det ble slått full alarm.