Nytt

Fire kvinnelige amerikanske turister ble angrepet med syre i Marseille. To ble skadet i ansiktet, den ene muligens i øyet. Alle fire er innlagt på sykehus, de to uskadde med sjokk.

Four young female U.S. tourists were attacked with acid Sunday in the French city of Marseille by a woman whoe city’s main Saint Charles train station and one of them has a possible eye injury, a spokeswoman for the Marseille prosecutor’s office told The Associated Press in a phone call.

She said all four of the tourists, who are in their 20s, have been hospitalized, two of them for shock. She said a 41-year-old female suspect has been arrested.

Noen timer senere sier en politikilde at de kan utelukke terror. Årsaken er psykiske problemer. Men grensen mellom psykiatri og jihad er ikke vanntett, og fransk politi er litt for raske med å konstatere psykiatri til at det virker troverdig.

En kvinne i 40-årsalderen ble pågrepet på stasjonen, skriver avisen La Provence. Ifølge en politikilde har hun etter alt å dømme psykiske problemer, og det er ingenting som tyder på at hun hadde et terrormotiv.

Kvinnene ble ikke angrepet på grunn av sin nasjonalitet, men fordi de befant seg i nærheten av kvinnen, opplyser politikilden til AFP. Den pågrepne kvinnen skal tidligere ha blitt tatt for tyveri. (NTB)

Ordet «ingenting» er kategorisk. Saken er løst litt for fort, før etterforskningen i det hele tatt har kommet i gang. Skal butikktyveri være uforenlig med jihad?

Hvis politiet er så sikre i sin sak burde de gi flere opplysninger om gjerningspersonen. Så lenge disse opplysningene ikke blir gitt vil mistanken henge over saken.

Det er flere slike saker hvor mistankene blir hengende: Sist måned kjørte en mann inn i de ventende på to busstopp og en kvinne ble drept. Myndighetene sa det ikke var terror-relatert. Men ikke desto mindre nevner AP det som relevant. Myndighetene er raskt ut med det psykiatriske kortet, når noe skjer.

Det er ikke unaturlig å tenke terror når målet er fire amerikanske turister, i en by som Marseille, hvor den muslimske «kolonien» er stor.has been arrested, the Marseille prosecutor’s office said.

Angrep som dette får stor oppmerksomhet i USA. Det befester et inntrykk stadig flere amerikanere har av Vest-Europa som utsatt. Konsekvensene for turismen kan bli store. Det virker ikke som om myndighetene helt forstår hvilken økonomisk trussel terror utgjør.

Syreangrep er dessuten en en særdeles stygg angrepsform. Vi kjenner det fra angrep i India mot kvinner som vil skille seg. Nå har vi lest at det har spredt seg til Storbritannia.

Hvis samfunnet skal få bukt med disse «ville handlingene» må det vedtas straffer som ikke etterlater noen tvil om hva samfunnet synes.

 

https://apnews.com/2d7c9f40efc24ab58003657b6ed892c4/Official:-4-US-tourists-attacked-with-acid-in-Marseille