Det kommer frem at mannen som tok fire gisler i en synagoge i Texas lørdag, gjorde det fordi han krevde al-Qaida-terroristen Aafia Siddiqui frigitt. Aafia Siddiqui soner en dom på 86 år i et amerikansk føderalt fengsel i Texas. Siddiqui er en pakistansk nevrolog som brukte sine kunnskaper til terror. Hun var dypt involvert med al-Qaida.

When she was arrested in Afghanistan in 2008, she was found with documents showing how to make dirty bombs, chemical weapons and the weaponization of the Ebola virus. She also had sodium cyanide on her, authorizes said.

Hun var gift med nevøen til mannen som var hjernen bak 9/11, Khalid Sheikh Mohammad, og fungerte som kurer for ham.

Siddiqui tok et våpen fra en amerikansk soldat og forsøkte å skyte soldatene som forhørte henne.

Siddiqui, 49, is a Pakistani neuroscientist with degrees from MIT and Brandeis, and despite her charges, she has many supporters who believe she is innocent or she was a casualty of the war on terror.

Det er de som mener hun er uskyldig, men de har vanskelig med å overbevise amerikanere som ser hennes rulleblad.

She left the U.S. for Pakistan with her husband and three children after 9/11 and they divorced after she reportedly wanted to help Taliban fighters on the Afghan border. She married al-Baluchi a year later.

Lokalavdelingen til CAIR i Dallas arbeider for hennes sak.

«Dr. Aafia Siddiqui is serving an unjust 86-year prison sentence for a crime that she did not commit,» Faizan Syed, executive director of the Dallas chapter of the Council on American-Islamic Relations (CAIR), said last fall, according to the Morning News.

Men CAIR forsto hvilken skade gisselaksjonen inne i en synagoge kunne gjøre mot deres sak, og tok avstand fra den.

CAIR condemned Saturday’s hostage situation. National deputy director Edward Ahmed Mitchell called it «antisemitic» and an «unacceptable act of evil.»

Who is Aafia Siddiqui, Texas inmate known as ‘Lady Al Qaeda’?

NTBs dekning av gisseltakingen sier ingenting om motiv før i slutten av meldingen.

Alle synagoge-gislene satt fri i Texas ID: 17823949
Oppdatert med at gisseltakeren er død
NTB-AP-AFP
Et ti timer langt gisseldrama er over etter at alle som ble tatt som gisler i en synagoge i Texas lørdag, er satt fri og i god behold. Gisseltakeren er død.
Guvernør Greg Abbott sa i 21.30-tiden lørdag lokal tid at alle gislene hadde sluppet fri. En halvtime etter Abbotts kunngjøring bekreftet politiet at gisseltakeren er død.

Like før Abbotts kunngjøring kom det meldinger fra journalister ved synagogen om en høylytt eksplosjon og lyd av skudd. Ifølge CBS ble gisseltakeren skutt.

Tidligere lørdag opplyste politikilder at minst fire gisler antas å holdes i synagogen, blant dem synagogens rabbiner. Et av gislene ble satt fri natt til søndag norsk tid. Noen timer senere kom meldingen om at også de øvrige gislene var satt fri.

USAs president Joe Biden ble varslet om saken noen timer tidligere.

Direktesendt gudstjeneste
– Biden er blitt orientert om utviklingen i gisselsituasjonen i Dallas-området. Høytstående medlemmer i det nasjonale sikkerhetsutvalget er også i kontakt med ledere for føderalt politi, sa Bidens pressetalskvinne Jen Psaki.
Synagogen i Colleyville, nordøst for Fort Worth, holdt en gudstjeneste som ble sendt direkte i sosiale medier da situasjonen oppsto lørdag morgen. Før strømmingen ble avbrutt, kunne man vagt høre mannen snakke sint med politiet, skriver avisen Fort Worth Star-Telegram.

ABC News meldte at gisseltakeren var væpnet og at han påsto at han hadde plassert ut bomber på flere steder. ABC siterte en ikke navngitt tjenestemann på at gisseltakeren krevde Aafia Siddiquis løslatelse. Amerikanske tabloidaviser har tidligere gitt henne kallenavnet «Lady Qaida».

Forvirring rundt dømt kvinne
ABC meldte først at mannen sa han er broren hennes, men klargjorde senere at broren hennes er i Houston. Andre eksperter mener at ordet gisseltakeren brukte på arabisk, var symbolsk ment og at det betydde «søster» i henhold til islamsk tro.
Aafia Siddiquis advokat uttalte senere til CNN at hun «har absolutt ingen ting» med gisselsituasjonen å gjøre. Advokaten bekreftet at mannen ikke var Siddiquis bror, og advokaten sa at Siddiqui fordømte gisseltakerens handlinger.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.