Council on American-Islamic Relations (CAIR) opplevde nylig et stort tap av omdømme etter at Representantenes hus i Florida stemte for en resolusjon om å fordømme den kontroversielle interesse­organisasjonen for muslimer. Resten av landet bør følge etter og permanent svarteliste denne Hamas-tilknyttede islamistgruppen, skriver Benjamin Baird i Middle East Forum.

Introdusert av republikaneren Randy Fine oppfordrer resolusjon HR 1209 alle statlige og lokale myndigheter i Florida til å suspendere kontakt og oppsøkende arbeid med CAIR. Den er oversatt til norsk i sin helhet nederst på siden og går inn i detaljer om gruppens tilknytning til Hamas og andre terror­organisasjoner.

Resolusjonen henviser til gruppens omfattende historie med terror­forbindelser og antisemttisme og rasisme mot jøder. Den er ikke rettslig bindende og ble vedtatt med 98 for (yeas) og 15 imot (nays).

Floridas vedtak kommer etter økende offentlig misnøye med CAIR over medlemmers ekstreme retorikk og pro-Hamas-sympatier i kjølvannet av terror­gruppens angrep på Israel den 7. oktober.

CAIR er ikke fremmed for offentlige fordømmelser, skriver Baird. Gjennom sin kontro­versielle historie har den muslimske ideelle organisasjonen møtt juridisk gransking og overlevd flere skandaler. Likevel er CAIR medias go to islamske organisasjon for ethvert tema som omhandler muslimer eller Midtøsten.

Inntil nylig tilhørte CAIR til og med en arbeidsgruppe i Det hvite hus som jobbet med antisemittisme.

Vi vanlige folk har gjennom årene blitt kjent med CAIR, da de har kommet til krenkede muslimers unnsetning i alle mulige situasjoner – fra å bli tvunget i jobben som flyvertinner til å selge alkohol på fly, til å bli nektet retten til bønneteppe og å be fem ganger om dagen på McDonalds.

Mer alvorlige saker handler om muslimer rettigheter i fengsel. De utgjør omtrent ni prosent av fanger i føderale fengsel, selv om de er omtrent én prosent av den amerikanske befolkningen, skrev venstrevridde NPR i en rapport i 2019 som fokuserer på kampen om disse fangenes rettigheter bak lås og slå.

Document skrev nylig om den amerikanske skuespilleren Selma Blair, som ble fordømt av CAIR for sine ignorante og hatefulle kommentarer om Hamas. Den stakkars damen som allerede er kansellert av Hollywood fordi hun har MS, ble hatobjekt #1 blant islamistene og de venstrevridde på internett.

Vi husker også representant Ilhan Omars kommentar under et foredrag til CAIR i 2019 hvor hun omtalte 9/11 som en hendelse da «noen mennesker gjorde noe», og at dette noe fikk negative konsekvenser for muslimer.

Ilhan Omar tar feil: CAIR ble etablert i 1994, ikke etter 9/11.

Under avstemningen i Huset bemerket Fine at målet med resolusjonen er å følge ledelsen til en rekke andre delstater, FBI og andre land rundt om i verden som har implementert retningslinjer som forbyr kontakt med CAIR.

Lovgivere i Arkansas og Louisiana vedtok lignende lovforslag mot CAIR for to år siden. De forente arabiske emirater stemplet CAIR som en terrororganisasjon i 2014 på grunn av gruppens koblinger til Muslim Brotherhood, som har nære bånd til Hamas.

Saken mot CAIR i HR 1209 støttes av en robust analyse av fakta, skriver Baird. Resolusjonen beskriver organisasjonens involvering i en historisk terror­finansierings­sak rettet mot Holy Land Foundation (HLF) som var en veldedig organisasjon.

HFL ble stemplet som terror­organisasjon av USA etter å ha sendt mer enn 12 millioner dollar til Hamas. CAIR ble identifisert som en medarbeider av Det muslimske brorskapet og ble utnevnt som en medsammensvoren i rettssaken, men ikke tiltalt.

CAIR mottok oppstartspenger fra HLF, og styremedlem i CAIR Ghassan Elashi ble dømt til 65 års fengsel for sin del i terror­finansieringen.

HR 1209 nevner ikke hvordan Hamas prøvde å forhandle om løslatelse av Elashi og hans medtiltalte fra føderalt fengsel med livene til gisler som ble tatt til fange i Israel, skriver Baird.

Resolusjonen gir detaljer om syv tjenestemenn i CAIR som har blitt arrestert, dømt eller deportert for terror­relaterte lovbrudd.

De inkluderer Randall «Ismail» Royer, som ble tiltalt for å ha medvirket til å hjelpe Al-Qaida og Taliban med å kjempe mot amerikanske tropper som kjempet i Afghanistan, og Bassem Khafagi, en direktør for CAIR som ble dømt for bank- og visumsvindel og deportert til Egypt. Han hvitvasket penger som ble brukt til aktiviteter som støtter terrorisme.

Hamas’ terrorangrep den 7. oktober har ytterligere radikalisert CAIR og sementert støtten til voldelig motstand, skriver Baird. I et nylig eksempel refererer HR 1209 til en tale den 24. november fra CAIRs grunnlegger og administrerende direktør Nihad Awad. Han fortalte sitt publikum at han var glad for at Gazas befolkning bestemte seg for å bryte beleiringen og murene til konsentrasjons­leiren den 7. oktober.

Randy Fine og hans kolleger var ikke den eneste som syntes Awads uttalelse var støtende. Det hvite hus tok avstand fra CAIR etter at et opptak av Awads tale ble offentlig­gjort.

Benjamin Baird kontaktet Fine som sa at den topartiske støtten til HR 1209 viser at CAIR ikke hører hjemme i Florida. Han er imidlertid bekymret for de som nekter å fordømme CAIR og står sammen med terrorister i møte med overveldende bevis:

What we should be concerned about is those who stood with terrorists by voting ‘no, he said.

Demokratene Angie Nixon og Anna Eskamani var blant de 15 lovgiverne som stemte imot HR 1209. Paret ble nylig målrettet i en politisk reklame for Florida GOP som fordømte deres opptreden på en CAIR-presse­konferanse i november, hvor de ba om en våpenhvile i Gaza.

En uke tidligere var Nixon og Eskamani de eneste medlemmene i Representantenes hus som stemte for en våpenhvile-resolusjon. Det vekket topartisk raseri fra husmedlemmer, som mente lovgivernes opposisjon var antisemittisk.

Men det var representant Christopher Benjamin som var den største motstanderen av HR 1209 da han brukte 10 lange minutter på å forsvare CAIR i huset.

Argumentene hans så ut til å være løftet fra CAIRs nettside som forsvarer sitt rykte men er fylt med halvsannheter og unøyaktigheter angående organisasjonens opprinnelse og involvering i terror, skriver Baird.

Benjamin er en standhaftig alliert av South Florida Muslim Federation (SFMF), en koalisjon av regionale islamske institusjoner som inkluderer CAIR.

I januar skulle lovgiveren tale på en SFMF-konferanse som ble avlyst av Marriott hotell i Coral Springs, Florida, etter tilbakeslag fra lokal­befolkningen. Den to dager lange konferansen skulle inneholde taler fra beryktede antisemitter og inkluderte en ungdoms­diskusjon om å finne håp i den historiske islamske erobringen av Jerusalem.

Mange av anklagene i HR 1209 er gamle nyheter, hevdet Benjamin, og dessuten er ikke CAIR-National og CAIR-Florida de samme tingene, la han til.

Men det er ikke gamle nyheter da HR 1209 avdekker at CAIR-Florida inviterte Sami Al-Arian, en tidligere professor ved University of South Florida som ble dømt for å ha gitt materiell støtte til Palestinian Islamic Jihad, en utpekt terror­organisasjon. Han ble senere deportert til Tyrkia

Som hovedtaler på et CAIR-Florida-webinar i august 2020, slo Al-Arian ut mot muslimske amerikanske grupper som danser med sionister og infiltrerer samfunnet vårt.

Til tross for sin kontroversielle fortid, fortsetter CAIR å nyte en uforståelig grad av respekt fra politikere og journalister, skriver Baird til slutt.

Statlige lovgivere fra Texas til California har vedtatt resolusjoner som berømmer den islamistiske organisasjonen, og San Diego County betaler regelmessig for CAIRs banketter for penge­innsamling.

Reportere fortsetter å kontakte CAIR og ber om kommentarer i saker som involverer hatforbrytelser og antimuslimsk diskriminering. I en bisarr vri bruker nyhets­organisasjoner i økende grad CAIR til å gi ekspert­kommentarer om antisemittiske hendelser.

En av tingene vi må innse, er at de fleste i befolkningen har ingen anelse om hvor ond CAIR er, sa Fine i en e-post:

– De hører et uskyldig-klingende navn – Council on American-Islamic Relations – og tenker: Hva kan være galt med det?

Han sa at det er derfor opp til alle oss andre å sørge for at disse terrorist­sympatisørene ikke har tilhold i Florida.

– One of the things we need to realize is that much of the mainstream public has no idea how evil CAIR is Fine said in an email. They hear an innocent-sounding name—Council on American-Islamic Relations—and think, What could be wrong with that?

– He continued: It is incumbent upon the rest of us to make sure that these terrorist sympathizers find no quarter in Florida.

HR 1209: Disassociation from Council on American-Islamic Relations (norsk oversettelse)

En resolusjon som oppfordrer alle statlige byråer, lokale myndigheter og politistyrker til å bryte all samarbeid og oppsøkende arbeid med organisasjonen Council on American Islamic Relations (CAIR).

Federal Bureau of Investigation (FBI) har suspendert all formell kontakt med Council on American-Islamic (CAIR) på grunn av bevis på et forhold mellom CAIR og Hamas, som er utpekt som terror­organisasjon av USAs utenriks­departement.

Hamas er monstre bak det brutale angrepet på staten Israel den 7. oktober 2023, og de voldtok, torturerte og drepte over 1200 uskyldige personer, inkludert israelere, amerikanere og andre statsborgere. Blant dem var babyer og Holocaust-overlevende, og de tok 240 israelere, amerikanere og andre sivile som gisler.

Siden 7. oktober har Hamas-terrorister og deres allierte skutt opp over 11 500 raketter inn i sørlige og sentrale Israel, hvis eneste mål er å drepe israelere. Hamas og iransk ledelse har etterlyst utryddelse av israelere, amerikanere, jøder og kristne rundt om i verden og etableringen av en global islamsk kalifatet. Målet for Hamas og dets allierte er fullstendig og total ødeleggelse av staten Israel og jøder.

Den føderale saken mot personer involvert i Holy Land Foundation, var den mest vellykkede straffe­forfølgelsen av terror­finansiering i USAs historie. CAIR ble identifisert som en medarbeider av Det muslimske brorskapet og ble utnevnt som medsammensvoren i rettssaken, men ikke tiltalt.

Kort tid etter å ha åpnet sitt første kontor i Washington D.C. mottok CAIR et tilskudd fra Holy Land Foundation for Relief and Development, en veldedig organisasjon som var stengt ned. Organisasjonen ble utnevnt til en global terror­organisasjon av USAs finans­departement for å ha finansiert jihadistiske terror­organisasjoner.

I 2009 ble Ghassan Elashi, som var grunnlegger og medlem av styret i Texas-grenen til CAIR og en leder av Holy Land Foundation, dømt til 65 års fengsel. Elashi ble dømt for flere tilfeller av hvitvasking av penger, medvirkning til å gi materiell støtte og levering av varer og tjenester til utenlandske terrorist­organisasjoner; innlevering av falske selvangivelser og obstruksjon av skatte­myndighetene.

I oktober 2000 holdt CAIR en stor rally i Washington D.C. der publikum heiet på foredrags­holder Abdurahman Alamoudi, som uttrykte støtte til både Hamas og Hizbollah. Alamoundi ble senere dømt for terror og for å finansiere al-Qaida.

Den 9. april 2004 ble Randall Todd Royer, også kjent som Ismail Royer, dømt til 20 års fengsel. Royer fungerte som kommunikasjons­spesialist og koordinator for sivile rettigheter for CAIR. Han trente med Lashkar-e-Taiba, et al-Qaida-tilknyttet Kashmir som er på USAs terrorliste. Royer var dømt for å konspirere med al-Qaida og Taliban i kampen mot amerikanere som kjempet i Afghanistan.

I september 2003 erkjente Bassem Khafagi seg skyldig i bank- og visumsvindel etter at han hadde kanalisert penger til aktiviteter som støtter terrorisme og hadde publiserte materiale som tok til orde for selvmords­angrep mot USA. Khafagis ulovlige aktiviteter fant sted mens han var ansatt i CAIR, og var direktør for samfunnssaker. Han gikk med på å bli deportert til Egypt.

I oktober 2002 ble Rabih Haddad arrestert og siktet for terror­relaterte aktiviteter på grunn av sitt arbeid som administrative direktør for Global Relief Foundation, som ble stengt av USAs finans­departement for å finansiere al-Qaida og andre terror­organisasjoner. Haddad jobbet med penge­innsamling for CAIR i Ann Arbor, Michigan og ble deportert fra USA.

I mars 2011 ble Muthanna al-Hanooti, en direktør innen CAIR, dømt til ett år i føderalt fengsel for å bryte USAs sanksjoner mot Irak under Saddam Hussein.

I mars 2014 utpekte Arabiske Emirater, en allierte av USA offisielt CAIR som en terror­organisasjon.

I 2014 hedret CAIR den terrordømte og palestinske islamisten Sami Al Arian som finansierte jihad.

I 2020, under en direkte­sending på internett, intervjuet CAIR Florida terrordømte Al Arian, en tidligere professor ved University of South Florida. Han var dømt i 2006 for å ha gitt materiell støtte til terror­organisasjonen Palestinian Islamic Jihad, og ble utvist fra USA etter soning av fengsels­straffen.

Den 23 november 2023 ble Zainab Chaudry, administrerende direktør for CAIR i Maryland suspendert fra Marylands råd for forebygging av hatkriminalitet for flere innlegg på sosiale medier, inkludert en som sammenligner Israel med Nazi-Tyskland med kommentaren: Det øyeblikket du bli det du hatet mest.

Den 24. november 2023 talte CAIR-direktør Nihad Awad på konferansen til American Muslims for Palestine i Chicago, og proklamerte at han var glad for å se at befolkningen i Gaza bestemte seg for å bryte beleiringen og murene i konsentrasjons­leiren den 7. oktober. Han sa at folket i Gaza har rett til å forsvare seg selv, mens Israel, som en okkupasjons­makt, ikke har den retten til selvforsvar.

Derfor, skriver Representantens hus til slutt, oppfordrer vi alle statlige byråer, lokale myndigheter og politistyrker til å bryte all samarbeid med organisasjonen Council on American Islamic Relations (CAIR).

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.