LOS ANGELES – MAY 10: Selma Blair, Arthur Saint Bleick at the Race to Erase MS Gala at the Beverly Hilton Hotel on May 10, 2019 in Beverly Hills, CA. Photo: Shutterstock by Kathy Hutchins, United States. Selma Blair fikk diagnosen MS i 2018 og er forkjemper for den alvorlige sykdommen.

Den amerikanske skuespilleren som har sykdommen MS ba om tilgivelse etter å ha blitt beskyldt for islamofobi da hun sa seg enig i at Hamas-terrorister ikke burde få emigrere til USA og at islam har ødelagt muslimske land.

The Independent skriver om saken.

Selma Blair er kjent for sine roller i Cruel Intentions og Legally Blonde, og kom med bemerkningen som svar på et innlegg fra den syriske-jødiske advokaten Abraham Hamra som hadde kritisert representantene Rashida Tlaib og Cori Bush.

Hamra kalte Tlaib og Bush for «jødehatende antisemitter» da de stemte mot lovgivningen som ville forby Hamas-medlemmer å emigrere til USA.

Som svar på innlegget hans skrev Blair at alle skurkene som støtter terrorister må deporteres. Islam har ødelagt muslimske land og så kommer de til Amerika og ødelegger sinnene til [folk]. De vet at de er løgnere og måtte de møte sin skjebne:

– Deport all these terrorist-supporting goons. Islam has destroyed Muslim countries and then they come here and destroy minds. They know they are liars. Twisted justifications. May they meet their fate.

Blair har slettet innlegget som gikk viralt på sosiale medier. Tirsdag henvendte hun seg til følgerne sine på Instagram og ba om unnskyldning.

Hun skrev at verden opplever mye smerte og angst for tiden og det er viktig å lære og bedre forstå at ord betyr noe:

– Jeg kommenterte Abraham Hamras innlegg angående to kongressmedlemmer som er imot å forby Hamas-terrorister fra 7. oktober å komme inn i USA.

– I kommentaren min blandet jeg feilaktig og utilsiktet muslimer med radikale islamister og fundamentalister. Etter min mening var det en forferdelig feil og resulterte i at jeg såret utallige mennesker, noe jeg ikke mente å gjøre. Jeg angrer dypt på dette.

Blair skriver at hun fjernet kommentaren så snart hun ble gjort oppmerksom på feilen hun hadde gjort. Hat og feilinformasjon forsterkes så lett i disse dager og denne gangen var hun den skyldige.

Blair fortsetter:

– I dette tilfellet tok jeg feil og jeg anerkjenner fullt ut hvordan jeg bidro til at det muslimske samfunnet, forståelig nok, ble veldig opprørt. Jeg respekterer og elsker alle fredselskende samfunn, over hele verden.

Det var Blairs muslimske venner som fikk henne til å forstå og vise henne veien og hun forplikter seg til å betale videre kjærligheten og forståelsen de ga henne.

Videre skriver Blair at hun er dedikert til toleranse og fred for alle som ønsker det – ikke hat. Hun avslutter med nok en unnskyldning til de i det muslimske samfunnet som hun fornærmet med sine ord så vel som vennene hennes, og alle hun såret.

USA Today skriver at Council on American-Islamic Relations (CAIR) inviterte Blair til å delta i en dialog om hennes hatefulle og ignorante kommentarer.

CAIR oppfordret samtidig Hollywood-studioer til å slutte å straffe artister som uttrykker støtte til palestinske menneskerettigheter mens de ignorerer hatefulle kommentarer fra artister som støtter det pågående «folkemordet» i Gaza:

Muslim civil rights and advocacy group the Council on American-Islamic Relations invited Blair to engage in a dialogue about the hateful and ignorant comments.

We also call on Hollywood studios and agencies to stop punishing artists who express support for Palestinian human rights while ignoring hateful comments by artists who support the ongoing genocide in Gaza, the group added in a statement.

Hva kan man si: Mens de bøyer seg i bønn, bøyer vi oss i støvet.

MS ødela karrieren hennes

I 2018 fikk Selma Blair diagnosen Multippel Sklerose (MS) som er en nevrologisk sykdom som rammer sentralnervesystemet (hjerne og ryggmarg).  Hun har gjennomgått eksperimentell behandling, men det ødela karrieren hennes.

Selma Blair: ‘Multiple sclerosis took my career down’ – BBC World Service, 100 Women.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.