Malika Bayan vant i to rettsinstanser mot Merete Hodne, som må betale 7000 i bot. Men det holder ikke for Bayan, som nå går til sak mot Hodne for omtale av henne på Facebook. Bayan vil ha 50.000 i oppreisning, melder NRK.

Bayan har først vunnet saken på diskrimineringsgrunnlag, godt støttet av dommere og Likestillingsombud. Nå vil hun også ha ytringsfriheten på sin side.

– Bakgrunnen for søksmålet er to uttalelser på Hodnes Facebook-sider som omhandler Bayans privatliv og som etter vårt syn går utenfor ytringsfrihetens rammer, sier 24-åringens advokat, Sulman Hussain hos advokatfirmaet Actio, til NTB.

Han opplyser at de vil be om oppreisning på 50.000 kroner for skaden de mener Bayan er påført som følge av uttalelsene.

Mønsteret er ikke ukjent. Muslimer går til sak for injurier eller hatefull tale. De virker mer hårsåre enn andre. Det kan virke som de vil teste hvor langt de kan gå for å få systemet på sin side.

Klokkegutten

I Texas frikjente en lokal dommer nylig Glenn Beck og Fox News for injurier mot Ahmed Mohamed og hans sønn av samme navn.

ahmed-mohamed-clockboy

Gutten ble kjent da han møtte på skolen med en klokke. Skolen fryktet bombetrussel og tilkalte politiet. Men da det viste seg at gutten hadde tatt med klokken for å vise frem hva han hadde laget, ble han hyllet som et geni i liberale medier. Imidlertid viste det seg at klokken var et byggesett. I den forbindelse hadde noen medier kritiske kommentarer til motivet for å ta med klokken.

Det ville ikke faren finne seg i og gikk til sak. Til forskjell fra Norge har USA organisasjoner som forsvarer friheten kompromissløst. De påpeker konsekvensene av å bøye seg for politisk korrekthet, i dette tilfelle American Freedom Law Center og Center for Security Policy. De forklarte dommeren at rettssaken ikke er reist i god tro, men del av en sivilisatorisk jihad. Et begrep som neppe noen norsk domstol ville godtatt. Men det kan endre seg.

Mohamed had sued Hanson and CSP for statements Hanson had made on Beck’s program about the connection between the Clock Boy hoax bomb affair, the attendant media frenzy created in large part by his father Mohamed, civilization jihad, and the Counsel on American-Islamic Relations (“CAIR”), the Muslim Brotherhood-Hamas front group in the United States that promotes civilization jihad.

During the hearing, AFLC co-founder and senior counsel David Yerushalmi explained to Judge Moore that the purpose of the lawfare-driven lawsuit was to intimidate into silence those who might comment publicly on the connection between jihad, terrorism, sharia, and Islam. As such, Yerushalmi argued, «this case is a classic Strategic Lawsuit Against Public Participation or ‘SLAPP’ case and should be dismissed.”

Med en sterk pågående organisasjon i ryggen, av typen CAIR, som fører saker på vegne av muslimer, kan muslimer flytte grensene for ytringsfrihet. Bevisstheten om disse farene er større i USA enn Europa.

Saker danner presedens. Dommen over Merete Hodne kan gi muslimer vann på mølla. Vil norske advokater ta eksempel fra USA og belyse at man der har sammenlignbare saker med et annet utfall? I et flerkulturelt samfunn er det mye man må finne seg i. Men det vil ikke muslimer. De har en tendens til en winner-takes-all-holdning.

Dermed vokser motsetningene i samfunnet.

Ofte er det holdningene muslimer ikke liker, det at de i det hele tatt blir motsagt, oppfatter de som krenkende.

During the lengthy hearing, Judge Moore pressed Mohamed’s lawyer, Fort Worth attorney Susan Hutchison, to provide any facts that would suggest that Hanson and the other defendants had said anything false or defamatory about Mohamed or his son during the television broadcasts. After spending a painfully embarrassing 15 minutes flipping through reams of paper, Mohamed’s lawyer was unable to provide any such evidence.

I Norge har vi ikke et organisatorisk eller faglig-juridisk miljø som har våknet opp til at rettsstaten og frihetsverdiene er under angrep. I Amerika er uttrykket islamsk lawfare, dvs. krig via loven, gått inn i språket. Det kan se ut som om Malika Bayan er et eksempel på denne. Hvis saken fører frem vil det komme flere.

“This lawsuit filed by Clock Boy’s father is yet another example of Islamist lawfare, which is a component of the Muslim Brotherhood’s civilization jihad.”

Yerushalmi further explained that the purpose of such lawsuits, formally labelled Strategic Lawsuits Against Public Participation (“SLAPP”), is to intimidate into silence those who might comment publicly on the connection between jihad, terrorism, sharia, and Islam.

Etablerte medier er flinke til å støtte muslimers oppfattelse av at de blir krenket. Hvis domstolene stiller seg sympatiske, kan det få store konsekvenser økonomisk for de som blir rammet. Man trenger ikke sensur for å temme folks tunge. Det holder med bøter og erstatning.

The Islamists employ the progressive mainstream media to label any public criticism of a sharia-centric, jihad-driven Islam as «Islamophobic,» and they add fear and financial ruin to the equation by utilizing the legal system to file SLAPP actions.

https://pjmedia.com/trending/2017/01/10/clock-boy-loses-in-court-dads-defamation-lawsuit-dismissed/

http://www.tv2.no/a/8857544/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.