To journalister i den venstreorienterte avisen Cumhuriyet uttrykte støtte til Charlie Hebdo og illustrerte med en karikatur. For det er de trukket for retten og risikerer mellom 6 måneder og fire års fengsel. Det er 100 som har meldt seg som den krenkede part og stadig flere kommer til. Blant annet Recep Tayyip Erdogans to barn og svigersønn. I retten er det blitt fremsatt krav om at de to må drepes. Som om ikke det er nok. Det var Cumhuriyet som publiserte bilder av tyrkisk etterretning som transporterer våpen til jihadister i Syria. For dette svor Erdogan under rettssaken at han skulle knuse avisen. Slik er dagens Tyrkia.
Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.