Under NATO-toppmøtet i Wales holdt Barack Obama et møte med Recep Tayyip Erdogan, der antisemittisme skal ha blitt tatt opp. Obama hadde nok av eksempler å ta av, hvis han turde. En kjent kommentator foreslo at tyrkiske jøder og alle som gjør business med dem, skal pålegges å betale en straffeskatt til gjenoppbyggingen av Gaza. Journalisten har fast plass på Erdogans executive jet. Eller hva med kringkastingsrådet som ila en privat tv-kanal en bot for å ha sendt Roman Polanskis “Pianisten” om Holocaust i Polen. Begrunnelsen var at filmen kunne virke skadelig på den oppvoksende slekt. Men filmen har vært vist mange ganger tidligere. Hva har endret seg? Tyrkia, skriver Burak Bekdil. Tyrkia er ikke lenger det samme, og mannan Obama snakket med er hovedårsaken.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.