Nær halvparten av tyrkerne ser på Israel som en fiende, med USA som en god nummer to. Det har skjedd en islamisering av historien, som gjør at man er ute av stand til å forholde seg til islam som en historisk størrelse. Islam er en åpenbaring som går både bakover og fremover i tid. Derfor er islamsk ekspansjon alltid en frigjøring, aldri okkupasjon. Den «moderate» Recep Tayyip Erdogan sa nylig at Jerusalem vil bli erobret. Islams flagg vil igjen vaie over byen. Erdogan har tydelig brukt dette islamsk-nasjonalistisk. Men norske medier ignorerer denne giftige propagandaen, og gjentar heller for n’te gang at Netanyahu og israelsk okkupasjon er problemet.

Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.