Foto: SiljeAO, Norway / Shutterstock.

Dagbladets Marie Simonsen skrev tirsdag en kommentar om det ekstreme USA med tittelen Nazist? Ja takk. «Når Elon Musk og Donald Trump konkurrerer om å være mest høyreekstrem», håper hun de begge taper så det suser.

Mitt tilsvar er ingen kvalitetssikring av Kanye West eller Nick Fuentes. I stedet er kritikken rettet mot flere faktafeil – eller er det bevist løgn – og ondsinnede historier om republikanerne. I tillegg forbinder hun konservativ tankegang med Kanye Wests antisemittisme, mens hun selv – sammen med norske medier – hyller medlemmer av The Squad – Kongressens notoriske antisemitter.

Når jeg tenker meg om, så er det et tilsvar til samtlige aktivister i Norges medier, for kommentaren kunne like godt ha vært skrevet av enhver av dem.

«Hvit nasjonalisme er en del av deres bakland»

Simonsen skriver at Kanye West tok med seg kompisen Nick Fuentes til Mar-a-Lago; Kanye har ytret seg ekstremt anti-semittisk og truende mot jøder. Nick Fuentes er en nazist som ønsker å gjeninnføre segregering, drepe jøder og homofile, innføre diktatur og brenne kvinner på bålet.

Kanye West har aldri vært et av mine forbilder, men jeg har likt noe av musikken hans og ledd av hans elleville, mange ganger bisarre, påfunn. Jeg hadde ingen anelse om hans syn på jøder, og etter hans ytringer mot det jødiske samfunnet er han frastøtende, og jeg ser han i et helt annet lys. Nick Fuentes, derimot, har jeg aldri hørt om, selv om Simonsen påstår at alle burde vite hvem han er, for han kan knapt åpne munnen uten å være en frådende nazist og Holocaust-fornekter:

– Enkelte republikanere har faktisk denne gangen rykket ut og fordømt at Trump spiste middag med en så kontroversiell høyreekstremist. At Fuentes er en holocaust-fornekter, er vanskelig å svelge selv for folk som har akseptert Qanon, Proud boys og stormingen av kongressen.

– Men mange er tause. Det er ikke så rart. Flere republikanere i kongressen har deltatt på arrangementer sammen med Nick Fuentes. Hvit nasjonalisme er en del av deres bakland.

Enten tar Google feil – eller så tar Simonsen feil

Simonsen innrømmer at noen republikanere faktisk har fordømt Trumps middag, men legger kynisk til at en Holocaust-fornekter er vanskelig å svelge selv for folk som har akseptert Qanon, Proud boys og stormingen av Kongressen. – Men mange er tause og det er ikke så rart, fordi de selv har deltatt på arrangementer med Nick Fuentes, skriver hun.

Enten tar Google feil* – eller så tar Simonsen feil – for jeg har forgjeves prøvd å søke på påstandene om at flere republikanere har deltatt på arrangementer med Fuentes – og ikke en eneste artikkel beviser at dette er tilfelle. Da kan vi med nesten hundre prosent sikkerhet si at det ikke har skjedd, for vi vet alle og enhver at med Googles antikonservative algoritme hadde dette vært det første som kom opp i søkefeltet.

* Korreksjon: jeg tok et siste Google-søk for sikkerhets skyld og fant at Democrats.org melder at kongressmann Paul Gosar fra Arizona og den republikanske kongresskvinnen Marjorie Taylor Greene har vært på samme konferanse som Fuentes. God grunn til å stemple hele partiet som høyreekstremt.

Har skapt historie som Kongressens største antisemitter

Søker jeg derimot på The Squad, Alexandria Ocasio-Cortez (AOC), Ilhan Omar, Ayanna Pressley, Rashida Tlaib, må Google jobbe overtid for å kunne gi meg alle artikler som involverer antisemittisme og anti-israelske ytringer og handlinger fra firerbanden.

En av de første omhandler demokratene som hudfletter Rashida Tlaib for antisemittiske kommentarer om Israel. En annen handler om resolusjon H.Res.241 fra Kongressen, som fordømmer antisemittiske kommentarer fra representant Ilhan Omar fra Minnesota.

Christine Rosens kommentar oppsummerer firerbandens giftige antisemittisme best: The Squad’s Noxious Anti-Semitism. Likevel har de blitt hyllet av venstresiden – også i Norge, siden de skapte historie ved å bli de første som … Gud vet hva, og hvem bryr seg egentlig.

For de har nå skapt historie i Kongressen ved kollektivt å ha gjort seg bemerket for bare én eneste ting: anti-israelske og antisemittiske ytringer og handlinger, mens absolutt ingen vet hva de har gjort for velgerne de representerer.

En titt på Simonsens Twitter-feed viser at hun har stilt seg i rekken sammen med de som har nesegrus og ukritisk beundring for de radikale kvinnene. Hun deler en Twitter-melding om Trumps favorittmål på alle rallies, og gleder seg over Ilhan Omar som takker for oppmerksomheten etter 65 prosent av stemmene og sier: – You don’t pick a fight with a Somali woman.

Skal vi sammenligne graden av jødehat, tør jeg å påstå at Ilhan Omar er en større antisemitt en Kanye West, da jeg ikke har lest overskrifter om at han henger sammen med Council on American–Islamic Relations (CAIR), som er knyttet til Hamas og Det muslimske brorskapet. Heller ikke har han banalisert 9/11 og sagt at somebody did something, som Omar gjorde på en CAIR-tilstelning.

Ilhan Omar er ikke bare antisemitt, men også antiamerikansk. Men det er kanskje greit for Simonsen.

– Herschel Walker is going to be crushed

Twitter-feeden til Simonsen viser også at hun er Herschel Walker-hater. Hun kommenterer på en Twitter-melding om Walkers abortskandale at sannheten ikke betyr noe og makt betyr alt. Om siste nytt fra valgkampen mellom Walker og Raphael Warnock ønsker hun at Walker blir knust i valget: – Huge early turnout in Georgia. Herschel Walker is going to be crushed. As he should be.

Kanskje Simonsen kunne prøve gravende journalistikk, for en gangs skyld, og sjekke ut Raphael Warnocks kontroversielle fortid. For hun må da støtte han hvis hun ønsker Walker knust. Eller bryr hun seg ikke om at nok en kontroversiell anti-israelsk politiker med antisemittiske venner in all the wrong places får makt i Kongressen.

Georgia-senatoren har nemlig en historie for anti-israelsk retorikk som går tiår tilbake, og han er i dag medlem og pastor i Progressive National Baptist Convention, en venstreorientert baptistkirke med samme tankegods. Warnock har anklaget Israel for å skyte ubevæpnede palestinere «som rovfugler» og sammenlignet Israel med apartheid Sør-Afrika, samt berømmet og feiret antisemitten Reverend Jeremiah Wright.

Han er også beskyldt for å ha brukt valgkampmidler til rettssaker. Hans ekskone ble hengt ut av venstresiden da hun anklaget han fra å ha kjørt over foten hennes samt for en rekke brudd på skilsmisseavtalen. Hun kaller han en great actor. Og som en skuespiller i Hollywood er han hyllet av de liberale.

Nesegrus beundring for Joe Biden

Simonsen viser også en nesegrus beundring for Joe Biden og skriver at utrolig mange nordmenn synes å ha kjøpt fortellingen om at Biden er småsenil og ubrukelig:

– Han har levert mer politikk enn Obama. Demokrater som vant sier det var pga Bidens gjennomslag i Kongressen. Hans valgstrategi var åpenbar riktig. Kanskje på tide å revurdere ham?

Biden er revurdert, er min beskjed til Simonsen. Og et flertall i USA – som inkluderer millioner av demokrater – har dømt han som en av de aller verste presidenter i USAs historie. I tillegg har han en fortid med rasistiske bemerkninger som notert av Heritage Foundation, og mange glemmer ikke hans lovprisende minneord om senator Robert Byrd, tidligere Ku Klux Klan-medlem. Og for ikke å snakke om #metoo-skandalene og en creepy attraksjon for småjenter. Og som Fuentes støttet han segregering.

Spionen som ikke elsket Donald Trump

Videre skriver Simonsen at Trump forsikret at Kanye ikke hadde sagt noe antisemittisk under middagen. – Dessuten ante han ikke hvem denne Nick Fuentes var. – Det er en blank løgn, påstår hun. – Ingen dukker uanmeldt opp til middag i Mar-a-Lago uten at sikkerhetstjenesten har sjekket dem i alle bauger og kanter.

Ingen! Bortsett fra FBI nylig, og en kvinne fra Kina – som ikke var på gjestelisten – og som i 2019 da Trump var president, klarte å komme seg inn på Mar-a-Lago med fire mobiltelefoner, en bærbar datamaskin, en ekstern harddisk og en minnepinne som angivelig inneholder skadelig programvare. Minor stuff.

For tre måneder siden arresterte FBI en ukrainsk kvinne som i lengre tid hadde utgitt seg som en Rothschild-arving for å få tilgang til feriestedet i Florida, noe som igjen økte frykten for sikkerhetsbrudd ved Mar-a-Lago.

Etter at 007 fra Kina presterte å komme seg inn på Mar-a-Lago, uttrykte nasjonale sikkerhetseksperter at hendelsen utgjorde en unik spionasjerisiko. Når eliteklubbens medlemmer og deres venner – og gjester – er frie til å streife rundt på eiendommen uten tilsyn, viser et risikoen. Etter at kvinnen ble arrestert, ga Secret Service ut en pressemelding som i hovedsak sa at det var Mar-a-Lagos ledelse og ikke dem selv som hadde ansvaret for å avgjøre hvem som får tilgang til Mar-a-Lago.

Dersom vi skulle bruke samme retorikken om at Trump er nazist og antisemitt fordi Nick Fuentes satte sine hatefulle føtter inne på eiendommen, er den tidligere presidenten også en kvinnelig spion fra Kina eller en fake arving av Rothschild-familien.

Det er ikke greit å henge ut enkeltpersoner, men …

Simonsens kommentar om Elon Musk er en historie i seg selv, mannen hun skriver konkurrerer med Trump om å være mest høyreekstrem. Det kommer tydelig frem at hun – som millioner av andre «liberale» – bare støtter ytringsfrihet for folk som tenker som dem.

Mens jeg skriver, får jeg et stikk av dårlig samvittighet og føler meg som en stalker inne på Twitter-kontoen til Simonsen, mens jeg henger henne ut med fullt navn. Det føles ikke riktig. Men Simonsen er talerør for en av de største avisene i Norge, hun har nesten 110.000 følgere og publiserer innlegg som kommentator og redaktør i Dagbladet. Twitter-melding etter Twitter-melding viser en ekstrem forakt for nesten halvparten av USA, et samfunn jeg også er en del av – og det er grunnen til at jeg tar pennen fatt.

Som jeg skrev i innledningen, er ikke dette en unnskyldning for West eller Fuentes. De kan dra dit sola ikke skinner. Ei heller er det noen analyse av den beryktede middagen på Trumps eiendom i Mar-a-Lago. Men jeg vet nok om både Joe Biden og Donald Trump til å danne min egen mening om presidentene. I tillegg til at begge har altfor mye bagasje, kan jeg trygt si at Trump er en bedre venn av både Israel og jødene, og tilhører et parti med samme track record. Samtidig har han gjort mer for svarte amerikanere enn Joe Biden kunne drømme om.

Skulle det vise seg at Trump er nazist og rasist? Nei, ellers takk!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.