Når datteren til en av Rødts seniorer går inn i en direkteoverført tv-sending, har Rødt vist sitt sanne ansikt. For det første må vi anvende begrepet ytre venstre som en selvfølge. I USA utnevnte de seg selv til social justice warriors: De hadde et kall som gjorde at de sto over andre. Også med hensyn til statens voldsmonopol.

På 1960-tallet utnevnte studentradikalere i SDS og Black Panthers politimenn til «pigs». Det gikk inn i språkbruken og skulle være morsomt. Black Lives Matter var arvtakere etter Black Panthers og hadde slagordet «Pigs in a blanket. Fry Them like bacon!» Black Panthers trodde på væpnet konfrontasjon med politiet. Mange ble drept.

Spol frem til Obama og BLM: Nå var det politiet som var på defensiven. I mai 2020 var slagordet «Defund the police». Det kom fra Demokratene og ble støttet av bl.a. Kamala Harris. Det inngikk i en kampanje mot rettsstaten USA, finansiert av særlig George Soros, som forsto at han gjennom statsadvokater kunne omstøte rettspraksis i USA: De kriminelle ble omdefinert til ofre for sosial struktur. Samme mønster ser vi i Skandinavia: Det er synd på dem som begår vold og er kriminelle. Det er synd på dem som snylter på samfunnet.

Mark Levin sier at Demokratene kom fra slaveriet og var slaveeiernes parti. Nå er de den nye rasismens parti. Han sier det nye Demokratiske partiet hater USA. Et veiskille var da the Squad ble innvalgt i Kongressen. De fikk Trump, men de fikk også for første gang folk med bakgrunn fra Midtøsten som var åpne antisemitter, som Rashida Tlaib og Ilan Omar.

Nancy Pelosi og Chuck Schumer lot dem bli stuerene. Venstresiden i Demokratene fikk omdefinere hva det vil si å være progressiv til antiliberal og dermed antiamerikansk. Antifa fikk herje fritt. Antifa er omtrent som nazistenes SA, Sturmabteilung. De går kledt i svart, er maskert og bruker slagvåpen.

Joe Biden har brukt Charlottesville utallige ganger, en samling ytre høyre holdt for å hindre fjerning av en statue. Trump ble sablet nord og ned for å si at det var gode mennesker på begge sider. Men Biden fordømte aldri Antifa. Selv FBI-sjef Chris Wray sier at Antifa er en god ide. Det var Demokratenes versjon, og det innebar en legitimering av utenomparlamentarisk vold.

Utenomparlamentarisme

Her er vi ved kjernen: Utenomparlamentarisme var også det SUF og senere AKP bygget på. Man skulle ikke delta i det borgerlige parlamentet, som var en sellout. Bordet ville fange. Da Erling Folkvord kom inn, hadde han som mandat å bryte taushetsregler når det trengtes.

Kommunistene hadde utenomparlamentarisk politikk til felles med nazistene, som kalte den tyske Riksdagen en krangleklubb.

Det de viste var i realiteten forakt for folkestyret. De påberopte seg et annet folk og et annet fellesskap. Men Arbeiderpartiet har ikke tatt noe oppgjør med denne revolusjonære, voldelige tradisjonen. Støre sa bare i 2022 at Rødt hadde en bagasje som gjorde regjeringsdeltakelse umulig.

Den sentrale verdi og prosjektet for ytre venstre er frigjøring. De står i tradisjonen til den franske revolusjon, som endte med blodbad og Napoleons diktatur.

Men ytre venstre har en underlige dikotomi, splittelse i sitt sinn: De er for frigjøring, og samtidig beundrer de autoritære ledere som bruker de samme metodene som sine dødsfiender på ytre høyre. Hvem var verst: Stalin eller Hitler? Det oppgjøret har ytre venstre aldri tatt.

Solsjenitsyn minnet om at det var en demokratisk og en antidemokratisk sosialisme. Men nå er skillet utydelig. Det skyldes både flerkulturen, utviskningen av nasjonal kultur og av historie, som innebærer en strukturell vold mot flertallsbefolkningens arv og eiendom. En ny omdreining på den seksuelle frigjøring, nå helt inn på det fysiske og familiære. Venstresiden fortsetter Stalins prosjekt, som var å ødelegge kjernefamilien. Det har de langt på vei lyktes med.

Men den største fristelsen er det antisemittiske agnet. Her flyter flere tråder sammen: Den franske revolusjon var fanatisk anti-kristen. Sosialdemokratiet har foretatt en reise siden islam kom inn i Europa. De kaller seg fortsatt sekulære og later som de skal praktisere likebehandling. Men alle vet at islam ikke finner seg i å dele makten. Det gjør heller ikke Rødt. Til tross for at Rødt er blitt tamt med årene, har de beholdt huggtennene i forhold til Israel.

Israel er blitt et hatobjekt, og det er blitt dyrket frem av mange, ikke minst Midtøsten-korrespondentene til NRK. Hver gang Israel har forsvart seg, har NRK vært der og dyrket antipatien til israelere og uskyldiggjøringen av palestinerne.

Det tippet helt over med 7. oktober. Hamas er ingen vanlig frigjøringsbevegelse. Den er ultra-islamsk og har Armageddon som mål: De knytter paradis sammen med utryddelsen av alle jøder. Det er nøyaktig samme spor som Hitler fulgte.

Likevel er ikke dette et tema i norske medier. Ytre venstre risikerer å dra hele samfunnet med seg i noe som kan bli svært stygt.

Lørdag kom meldingen om at Mossad har avdekket planer om terror over hele verden mot israelske og jødiske mål. Hamas-lederne skjuler ikke sine hensikter, men nordiske medier gjør det. De gjengir ikke hva Hamas-lederne klart og tydelig sier: Dette er jihad. Hver bistandskrone er jihad. Hvor mange kroner har den norske staten og FN gitt til Hamas-styret? Hvor mye har Sverige gitt? Danmark? EU?

Den problemstillingen har vært tabu. Men hvis Hamas skulle lykkes, vil det antagelig bli tynnere i rekkene på Gaza-demonstrasjoner, og skillelinjene i befolkningene vil bli tydeligere. Da vil solidaritet med Gaza bety støtte til terror.

Mediene passerte den grensen for lenge siden, før IDF gikk inn i Gaza. Mediene hadde bestemt seg. De visste hva som kom og hvilke muligheter det ville gi til å fremstille jødene som vår tids nazister.

Konfiskering

Venstresiden har helt siden 1970-tallet beslaglagt demonstrasjonsfriheten. Alle forsøk på å utfordre den er blitt møtt med angrep. Islam overtok denne tradisjonen. Derfor er Lars Thorsen og Rasmus Paludan blitt forsøkt slått i hjel.

Mediene har skapt inntrykket av at det er SIANs og Paludans ikke-voldelige provokasjoner som har skylden for at muslimer blir voldelige. Bare forfølg den tankegangen, så ser du at muslimene dermed kupper ytringsfriheten. I Danmark har Socialdemokratiet trukket den logiske konklusjon og forbudt Koran-brenning. Det vil si at ytringsfriheten er avskaffet i det landet hvor karikaturtegningene ble utgitt og forsvart.

Mette Frederiksen har gitt etter for voldsmannens veto. En viktig barriere er brutt.

Den gode sak

I Norge har mediene gjort Gaza til den gode sak som trumfer alt og alle. Bane NOR ga tillatelse til at Oslo S ble omgjort til en live performance av mennesker svøpt i likklær oversprøytet med blod. Dette stuntet har nå vært gjentatt mange ganger: foran Stortinget, foran NRK og nå altså under en tv-sending.

Med sin opptreden viser Jorunn Folkvord at ytre venstre definerer hva folk skal få mene og hvem som skal få delta. Det er lett å la seg forvirre, og det er ikke vanskelig å se at NRK sender doble signaler. Aristen som ble intervjuet i Lørdagsrevyen, var klar på at intet land som dreper uskyldige skal få delta. Journalisten gjør ikke noe forsøk på å følge opp med motspørsmål: Ville det ikke da være flere land som ryker ut … ganske mange, faktisk?

De som presser på for at Israel skal utestenges, vet godt hva de holder på med. Vi ser samme tendens i ishockey, der Israel ble utestengt av hensyn til sikkerheten. Det er jo en gummistrikk-definisjon man kan bruke i alle sammenhenger. Hvis man vil.

Elever i skolen, kan ikke de være en trussel mot sikkerheten? De kan jo bli angrepet, og det kan ramme alle. Det er en jødisk eksklusjonsparagraf man åpner for.

Da er vi tilbake i Nazi-Tyskland.

 

Kjøp billetter til lesermøte med Mikael Jalving!

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.