Bildet: Da H.R.McMaster ble utnevnt til nasjonal sikkerhetsrådgiver var til og med norske kolleger begeistret. I går kveld sto McMaster frem og benektet kategorisk at det var noe i storyen som Washington Post spant om at Trump hadde lekket sensitiv informasjon til russerne. -I was there, sa McMaster. Det samme var Rex Tillerson. Skulle disse to risikere sine navn og rykter for en løgn, i en sak om å lekke høyt klassifisert materiale? Høyst usannsynlig, for ikke å si umulig. Men mediene bryr seg ikke. De er «on a roll», de jager i flokk og de lukter presidentblod. Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Scanpix

Etter 9/11 spurte amerikanerne seg selv: Hvorfor hater de oss så sterkt? Amerikanerne kunne ikke fatte at noen ville fly passasjerfly inn i forretningsbygg hvor det arbeidet 50.000 mennesker.

Men venstresiden forsto. De kjente godt USA-hatet, av den enkle grunn at de har levd på det og fyrt opp under det i årtier. Noen var til og med villig til å gå så langt at de offentlig forsvarte angrepet: US had it coming. Legene Mads Gilbert, Hans Husum og forfatter Gert Nygårdshaug forsvarte det største terrorangrep i historien. «Det som ble truffet var intet mindre enn terrorens Far og terrorens Mor», skrev Nygårdshaug og kalte sørgestunden på tre minutter for «noe av det desidert kvalmeste som er skjedd i moderne tid, fordi det lokket til seg de ekte sørgende massene, til og med i land som definitivt burde ha jublet, hvilket de også gjør, inne i seg selv». Nygårdshaug la ikke skjul på jubelen. Dette fikk en norsk forfatter seg til å skrive og Dagbladet satte det på trykk 19. september 2001. Vi som ikke tente lys for USA

Hvorfor er dette relevant i dag? Fordi Nygårdshaug nylig var ute og kritiserte at mediene løper terroristenes ærend ved å rapportere live-stream fra hendelser som Drottninggatan i Stockholm. Nygårdshaug fikk inn en kronikk i Aftenposten og ble invitert til debatt i Dagsnytt 18. Aftenposten og NRK forsøker ikke å heve blikket og spørre: Hva er det vi driver med? Hvorfor slipper vi til denne mannen? Han forsvarte 9/11, nå angriper han dekningen av jihad-terror i Sverige. Hva er motivet? Hva er det som driver ham?

Nygårdshaug representer hard-core venstresiden, som er så fulle av hat mot USA og Israel at de ikke kan la være å fryde seg selv når 3.000 sivile er drept. Når jihad rammer Skandinavia vil han redusere dekningen.

Hva har skjedd med Vesten på disse årene: At Nygårdshaug er innlemmet i det gode selskap, og er tilgitt, sier noe om at det ikke er hans fløy som har problemer.

Bjørnar Moxness fra Rødt er i år leder av 17.mai-komiteen i Oslo.

USA spurte hvorfor hater de oss? Nå er det tilhengerne av USAs president som stiller samme spørsmål: Hvorfor hater de oss? og det er ikke al-Qaida eller IS de mener, det er det liberale og venstreorienterte USA.

Korstog

Venstresiden anklaget George W. Bush for å føre korstog mot den islamske verden. Bush brukte uttrykket «crusade» en gang, han ville føre et korstog for demokrati, men siden det var han som sa det kunne mediene og venstresiden kun ta det i verste mening. Bush ble raskt en president som ikke våget å følge opp. Han landet også på at islam sto for fred og ikke hadde noe med selvmordsbomberne å gjøre.

Men han satte igang krigen i Irak og utløste dermed en kjede av begivenheter som venstresiden har kunnet bruke til igjen å si: Det er USAs skyld.

Obama trakk USA ut av Midtøsten. Han må bære en stor del av ansvaret for Syria og vekten bare øker. Obama representerer konsekvensene av ikke å ville ta ansvar, noe liberalere har store problemer med å innse.

Tornerosesøvn

De hadde sovet i timen i åtte år. En lang søvn. De hadde knapt rukket å summe seg før de fikk et nytt sjokk. Trump.

Denne gang er det venstresiden/de liberale som fører korstog. Mot USAs president. De gjør det skånselsløst og med alle midler.

Den hensynløsheten de ikke ville bruke mot al-Qaida, Hizbollah, Taliban, Boko Haram, og IS – den mobiliserer de nå mot USAs folkevalgte president.

Det er et underlig skue. Man må rygge langt tilbake og se det på avstand.

Den krigen mot terror som Obama avlyste fordi han ikke likte uttrykket «radikal islam», den krigen har nå liberale medier og Demokratene erklært deres egen president.

Det er uttrykk for at vestlige samfunn er i krig med seg selv.

Den krigen som begynte med angrepet på World Trade Center er blitt en krig vi fører mot oss selv.

Det er nesten ufattelig.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.